Atlétika
Moravcsik Angéla

Kosárlabda: az MTK-TFSE ismét legyőzte a Vasas Akadémia második csapatát (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.11.30 Frissítve: 2022.11.30 Kosárlabda női

A másodosztályban szereplő együttesünk a Hepp-kupa után a bajnokságban is megverte a pasarétieket, ezúttal ráadásul idegenben tette mindezt.

Az NB I/B Zöld csoportjában második helyen álló MTK-TFSE a harmadik pozíciót elfoglaló Vasas Akadémia II. együtteséhez látogatott a hetedik fordulóban. A két csapat egy héttel ezelőtt a Hepp-kupában is megmérkőzött egymással, akkor a mienk győztek a Városmajorban.

A találkozó elején nagyon nehezen indult be a kosárgyártás mindkét oldalon, az első öt percben mindössze hét pont született – 4-3-ra vezettek Hegedűs Péter tanítványai. Ezt viszont zsinórban kilenc pasaréti pont követte (4-12). A nyitónegyed végén Turi Eszter törte meg a kék-fehérek rossz szériáját (6-12). A folytatásban két pontra zárkóztak fel a lányok (10-12), de az egyenlítés nem jött össze, ismét a Vasas percei következtek (10-16), és a nagyszünetre is megmaradt az öt-hat pontos különbség (19-24).

A fordulást követően Dúl Terka – korábbi klubja ellen – parádés dobóformát bemutatva jött ki az öltözőből: sorozatban nyolc ponttal jelentkezett, minek köszönhetően a harmadik tíz perc felénél már az MTK-TFSE állt jobban (27-26). Ezután a felek fej-fej mellett haladva jutottak el a záróetapig (35-35). A végjáték kezdetén Dúl tovább folytatta remeklését, amelyhez Burján Laura is becsatlakozott, ezzel pedig elléptek a mieink (42-35). Az utolsó három perchez érve együttesünk stabilan őrizte vezetését (39-47). A legvégén már nem is forgott veszélyben a győzelem, 52-43-ra diadalmaskodtak a lányok. Az MTK-TFSE legjobbjaként Dúl Terka 17 ponttal zárt. Hegedűs Péter gárdája 5/1-es mérleggel továbbra is a második a tabellán.

Női amatőr NB I, Zöld csoport, hetedik forduló
Vasas Akadémia II.–MTK-TFSE 43-52 (12-6, 12-13, 11-16, 8-17)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!