Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: az MTK-TFSE elszenvedte első vereségét a Zöld csoportban

Publikálva: 2022.11.06 Frissítve: 2022.11.06 Kosárlabda női

Második csapatunk szoros csatában, négy ponttal kapott ki – idegenben – a Zsíros Akadémia Kőbányától.

A 3-0-ás mérleggel a tabellát vezető MTK-TFSE csapata a szintén veretlen (2-0) Zsíros Akadémia Kőbánya otthonába látogatott, az NB I/B Zöld csoportjának negyedik fordulójában. Együttesünk ezúttal kénytelen volt nélkülözni Burján Laurát, aki az eddigiekben mind dobott pontban, mind VAL-mutatóban a legjobbnak bizonyult.

Hegedűs Péter tanítványai kifejezetten rosszul kezdtek, a negyedik perc végén 12-3-ra vezetett az ellenfél. Majd Herman Aliz hárompontosai révén villámgyorsan zárkóztak a mieink (9-12), azonban ezután együttesünk megint nem talált be hosszú ideig, így a vendéglátók ismét elléptek (11-20). Hasonlóan hullámzóan folytatták a felek, így a nyitónegyed utolsó perceiben megint a kék-fehérek irányítottak, és visszajöttek két pontra (20-22). A második szakasz első felében állandósulni látszott a Zsíros Akadémia minimális előnye (29-33), majd a kőbányaiak 7-0-s szériát produkáltak, így villámgyorsan már kétszámjegyűnél járt a hátrány (29-40). A félidő végére sikerült újra tíz ponton belülre jönni (39-47).

A nagyszünet után az MTK-TFSE jött ki jobban az öltözőből: Vígh Bernadett, Király Andrea és Dömötör Petra pontjaival négyre olvadt a különbség (46-50). Ám közelebb jönni nem tudtak a lányok, mi több idővel újból elhúztak a házigazdák (48-58). Király igyekezett véget vetni a gyengébb perceknek, két sikeres triplával jelentkezett, amely után Dömötör is értékesített egyet kintről, ezzel ismét szorossá vált az állás (59-60). Majd a harmadik felvonás legvégét sajnos elrontották a mieink – a 0-9-es sorozat után pedig nehéz helyzetben vágtak neki a záróetapnak (59-69). A végjátékban – Vígh és Herman vezérletével – minden erejével próbálkozott csapatunk a felzárkózással, de fordításra végül nem futotta: az MTK-TFSE 87-83-ra kikapott a Zsíros Akadémiától. Csapatunk legeredményesebbjeként Vígh Bernadett 22 ponttal végzett.

Három győzelemmel és egy vereséggel a lányok – az élről – a második helyre csúsznak vissza a tabellán. 

Női amatőr NB I, Zöld csoport, negyedik forduló
Zsíros Akadémia Kőbánya–MTK-TFSE 87-83 (22-20, 25-19, 22-20, 18-24)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!