Tenisz
Piros Zsombor

Kosárlabda: az MTK-TFSE magabiztosan győzött a ZTE ellen a Városmajorban (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.30 Frissítve: 2022.04.30 Kosárlabda női

Második csapatunk 26 ponttal verte a zalaegerszegi riválisát.

Az elmúlt hetekben sorozatban három meccset nyerő, hatodik helyezett MTK-TFSE kosárlabdacsapata a tabellán ötödik ZTE együttesét fogadta az NB I/B Piros csoport 26. fordulójában.

Boros Dorka révén a mieink kezdtek jobban (4-0), majd Pap Regina vezérletével tartották a lépést a zalaegerszegiek (6-5), sőt nem sokkal később már a vendégeknél volt az előny (8-9). Míg a nyitónegyed utolsó szakaszát Kenyeres Anett és Király Andrea pontjainak köszönhetően ismét a kék-fehérek uralták (17-11).

Második etap elején szintén Kenyeres és Király jeleskedett elsősorban a pontokban (22-18). A játékrész derekától Burján Laura is csatlakozott hozzájuk, így ismét ellépett csapatunk (28-20). Ezután a következő periódusban abszolút a házigazdák domináltak. Az említett játékosok mellett Gróf Júlia is beszállt a pontgyártásba, eközben ellenfelünk viszont alig volt eredményes, ezzel az MTK-TFSE előnye a nagyszünetre már 22 pontra nőtt (46-24).

A fordulást követően a lányok némileg visszavették a tempót, de a húsz pont körüli fórjukat így is stabilan őrizték. A harmadik felvonás kilencedik percében Vígh Bernadett sikeres közelijével 57-38-ra vezettek, majd Király triplája után ismét kettessel kezdődött a különbség (62-41).

A magabiztos előny tudatában a negyedik negyed már csak formalitásnak bizonyult, ám klubunk kiválóságai ekkor sem álltak le, hét ponttal ezt a tíz percet is megnyerték, végül 83-57-es meggyőző sikert arattak hazai pályán. Ezzel a mieink a tabellán is megelőzték a ZTE-t, és már az ötödik helyen állnak.

Női Amatőr NB I Piros csoport, 26. forduló
MTK-TFSE–ZTE NKK 83-57 (17-11, 29-13, 16-19, 21-14)
A részletes statisztika ITT megtekinthető. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!