Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: a végjátékban bemutatott bravúros fordítással győzött az MTK-TFSE Nyíregyházán

Publikálva: 2023.03.12 Frissítve: 2023.03.12 Kosárlabda női

Második csapatunk 15 ponttal nyerte a negyedik negyedet, így végül kétpontos győzelmet aratott a közvetlen rivális, Nyíregyházi Kosársuli otthonában.

A tízmeccses győzelmi szériánál járó, listavezető MTK-TFSE kosárlabdacsapata vasárnap délután a második Nyíregyházi Kosársuli együtteséhez látogatott az NB I/B Zöld csoportjában. Hegedűs Péter tanítványai kezdték jobban a találkozót, az első negyed végén három ponttal vezettek a vendég mieink (15-12). A második negyed derekáig hasonló mederben zajlott a mérkőzés, így már nyolc ponttal jobban álltak a lányok (24-16). Ezután viszont nagyot fordult a játék képe, ugyanis 13-0-ás hazai roham következett (24-29). A Nyíregyháza a nagyszünetre is megőrizte minimális előnyét (26-30).

Sajnos a félidő sem hozott pozitív változást az MTK-TFSE szempontjából: a vendéglátók hasonlóan jól folytatták, és a harmadik felvonás feléhez érve tíz ponttal elléptek (35-45). Dúl Terka igyekezett meccsben tartani csapatunkat, ám a különbség továbbra sem csökkent (41-54). Öt perccel a vége még mindig meg volt a több, mint kétszámjegyű hátrány, így ekkor úgy tűnt, valóban véget érhet a mieink hosszú győzelmi szériája (46-58). Ugyanakkor a lányok nem adták fel, mi több Király Andreával, Dúl Terkával és Herman Alizzal az élen remekeltek a zárópercekben, és 63-63-nál kiegyenlítettek. A legvégén pedig az MTK-TFSE játékosai bírták jobban idegekkel, megfordították a meccset: Herman Aliz triplájával 71-69-es győzelmet arattak Nyíregyházán. A mezőny legeredményesebbjeként Dúl Terka 20 ponttal zárt.

Csapatunk ezzel sorozatban tizenegyedik sikerét aratta, és stabilan őrzi első helyét a Zöld csoportban. Az alapszakasz következő, egyben utolsó fordulójában a lányok a DVTK U23-as együtteséhez utaznak.

Női Amatőr NB I, Zöld csoport, 17. forduló
Nyíregyházi Kosársuli–MTK–TFSE 69-71 (12-15, 18-11, 24-15, 15-30)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!