Atlétika
Nemes Rita

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest kikapott Szekszárdon

Publikálva: 2022.11.05 Frissítve: 2022.11.05 Kosárlabda női

Csapatunk 23 pontos vereséget szenvedett az Euroligában szereplő Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában.

A tabella kilencedik helyén álló TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata az ötödik Atomerőmű KSC Szekszárd otthonába látogatott a női élvonal nyolcadik játéknapján.

A papírformának megfelelően az Euroliga-résztvevő házigazdák kezdtek jobban a meccset, a mieink nem tudták tartani a lépést a tavalyi bajnoki ezüstérmessel, így bár Turi Eszter révén a TFSE-MTK szerezte a találkozó első kosarát, öt perc után mégis a Szekszárd vezetett 14-2-re. A hosszú „kosárcsendet" végül Dúl Panka törte meg (4-20). Majd Hegedűs Janka és Dúl Terka is betalált, ezzel pedig 10-22-nél startolt a második etap. A folytatásban sajnos továbbra is az ellenfél dominált, így a 15. percre már húsz felett járt a különbség (18-39). Majd a félidő utolsó perceiben sem sikerült megfékezni a szekszárdi rohamokat, emiatt a nagyszünetre igencsak kinyílt az olló (28-55).

A fordulást követően a Tolna megyeiek is visszavettek a tempóból, valamint Magyar Bianka tanítványai is feljavultak, minek köszönhetően a harmadik felvonás közepére sikerült némileg felzárkózni – ebben elsősorban Dúl Panka és Tyaunna Marshall járt az élen (47-64). Azonban a negyed végére ismét visszaállt a félidei differencia (51-78). A végjátékban újra akadtak pozitív momentumok: a végül 26 pontig jutó Marshall remekült élt támadásban, így a hátrány 17-re olvadt (65-82). A mérkőzés fő kérdései viszont eddigre eldőltek, úgyhogy a záró öt percre mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok. Együttesünk végül 94-71-es vereséget szenvedett idegenben. A TFSE-MTK – 2-7-es mérlegével – továbbra is a kilencedik a tabellán.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, nyolcadik forduló
Atomerőmű KSC Szekszárd–TFSE-MTK Budapest 94-71 (22-10, 33-18, 23-23, 16-20)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!