Atlétika
Moravcsik Angéla

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest beköltözött új otthonába, immár teljes kerettel készülve

Publikálva: 2023.09.06 Frissítve: 2023.09.06 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk először edzett vadonatúj otthonában, a dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Ám nem csak ettől volt rendhagyó ez az alkalom, ugyanis teljessé vált keretünk, mindenki megérkezett együttesünkhöz.

Hegedűs Péter, vezetőedző és Bozsó Ádám, másodedző tanítványai komplex tréningen vettek részt, amelyen a labdás rész mellett embert próbáló futóedzésen kellett helytállniuk, utóbbit Juhász Ferenc, erőnléti edző vezényelte. Légiósaink is munkához láttak, vasárnapi érkezésük után kedden már együtt edzettek a csapattal. Az újoncok közül Sha Carter és Monika Czinano személyében két fiatal amerikai játékos áll hadrendbe, míg európai frontról a görög Angeliki Vincilaiu érkezett.

Az apai ágon magyar felmenőkkel büszkélkedő Cinzano öt éven át erősítette az NCAA mezőnyének egyik legerősebb csapatát, az Iowát, amelyben kulcsfigurává nőtte ki magát. Sha Carter egyetemi karrierjét a Walsh University kötelékében kezdte meg Ohióban, négy éven át volt a csapat meghatározó játékosa, illetve számos rekord fűződik a nevéhez, többek között 2116 pontjával ő a csapat csúcstartója. Angeliki Vincilaiu Athénban látta meg a napvilágot, és már fiatalon bemutatkozhatott a profik között: 20 éves korára már többszörös utánpótlás-válogatottnak mondhatta magát, valamint bajnoki címet is ünnepelhetett. Ugyanakkor nem csak külföldről akadnak érkezőink. Szabó Fanni szintén megjárta az Egyesült Államokat, ám az elmúlt pár évben már itthon tevékenykedett Miskolcon, Pécsett, Szekszárdon, Cegléden és legutóbb fővárosi riválisunknál, a Csatánál.

Vígh Bernadett neve többeknek ismerős lehet, hiszen az MTK-TFSÉ-ben és a MEFOB-csapatban is húzóembernek számított az elmúlt években, most viszont ő is lehetőséget kap, hogy a felnőttek között bizonyíthasson. Berninek is a keddi volt első közös edzése a kerettel. Szabó Fanni és Horváth Dóra is új igazolások, azonban ők már korábban csatlakoztak, és hetek óta együtt végzik a munkát a csapattal.

Leírhatatlan változás és motiváló faktor, amit az új csarnok jelent mindannyiunk számára. A felkészülés jelenlegi fázisában már edzőmérkőzéseket is játszik csapatunk, melyekre ezen a héten pénteken és szombaton kerül sor új otthonunkban.

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

(Forrás: tfse.sport.hu; fotó: Borhi Mihály/TFSE)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!