Atlétika
Nemes Rita

Kosárlabda: a remek első félidő után érvényesült a papírforma a MAFC ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.11.05 Frissítve: 2023.11.05 Kosárlabda női

A hiányzók ellenére az MTK-TFSE a nagyszünetig jól tartotta magát a MAFC ellen, azonban a második félidei rövidzárlat sajnos sokba került, így második együttesünk vereséget szenvedett hazai pályán.

A három győzelemmel és két vereséggel negyedik helyen álló MTK-TFSE megtizedelve várta a harmadik MAFC (3/1-es mérleg) elleni hazai rangadót, ugyanis vezéregyéniségeink közül Vígh Bernadett és Vladár Róza sem állt Bozsó Ádám vezetőedzőnk rendelkezésére – előbbi sérülés, utóbbi az U18-as válogatott fehérvári összetartása miatt hiányzott.

Bár nem a legjobb összeállításában állt ki csapatunk, a lányok jól kezdtek a rutinosabb ellenféllel szemben: öt perc után 8-5-re vezettek a kék-fehérek. Az első negyed második felében már inkább a vendégek akarata érvényesült, és a játékrész végére átvették a vezetést (12-13). A folytatásban fej-fej mellett haladtak a felek, ugyanakkor többnyire a mieinknél volt az előny (20-18), mi több, Horváth Dóra és Csoma Petra vezérletével a nagyszünetre négy ponttal elhúzott együttesünk (26-22).

A fordulást követően viszont jött a rövidzárlat és a negatív fordulat. Kulcsjátékosaink hiánya a harmadik felvonásban sajnos jobban kiütközött – a MAFC 28-7-re nyerte meg ezt a tíz percet, így 33-50-es állásnál rajtolt a zárószakasz. A jelentős hátrány ellenére a lányok jól indították a negyedik negyedet: 8-0-s sorozatnak köszönhetően 41-50-re felzárkóztak. Azonban a végjátékban már csak három hazai pont született, s ezzel végül érvényesült a papírforma. Az MTK-TFSE vereséget szenvedett 72-44-re a MAFC-tól a Városmajorban. A mieink legjobbjaként Horváth Dóra 15 ponttal zárt.

Csapatunk 3/2-es mérleggel a tabella negyedik helyén áll. Folytatás jövő szerdán a Sopron otthonában.

Női Amatőr NB I, Piros csoport, ötödik forduló 
MTK-TFSE–MAFC 44-72 (12-13, 14-9, 7-28, 11-22)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!