Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kosárlabda: a PEAC megszakította az MTK-TFSE győzelmi sorozatát

Publikálva: 2022.05.07 Frissítve: 2022.05.07 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE nagyot hajrázott az NKA Universitas PEAC II. otthonában, de az első félidőben összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni a női kosárlabda amatőr NB I. Piros csoportjának mérkőzésén.

A női kosárlabda amatőr NB I. Piros csoportjának 27. fordulójában az MTK-TFSE együttese a tabellán egyetlen ponttal előtte álló NKA Universitas PEAC II. csapatához látogatott.

Nemcsak az elfoglalt negyedik, illetve az ötödik hely miatt számíthattunk kiélezett mérkőzésre, hanem azért is, mert a pécsi alakulat a legutóbbi három, az MTK-TFSE pedig az elmúlt négy mérkőzését is megnyerte.

Aztán a meccs nem úgy kezdődött, ahogyan reméltük. A hazaiak hamar magukhoz vették a kezdeményezést, 7-0-val indítottak, ám az első negyed végén a 22-14-es állás még bőven lőtávon belülinek számított. A második negyedben azonban nem találta a helyét az MTK-TFSE, és a dobott 13 pontért cserébe 31-et kapott (53-27).

A nagyszünet után aztán összekapta magát a jelentős hátrányban lévő gárda, és Burján Laura vezérletével elkezdte a felzárkózást. Ezt a tíz percet 20-9-re nyerte az MTK-TFSE (62-47).

A zárónegyedben aztán tovább csökkent a különbség a két csapat között. Az MTK-TFSE nagyot hajrázott, és négy pontra is feljött, ám végül nem érte utol a pécsieket, akik 78-67-re nyerték meg a találkozót. Csapatunk legjobb dobója szombaton a 18 pontos Gróf Júlia és a 14 pontig jutó Burján Laura volt.

Női Amatőr NB I Piros csoport, 27. forduló
NKA Universitas PEAC II-MTK-TFSE 78-67 (22-14, 31-13, 9-20, 16-20)

A részletes statisztika ITT megtekinthető. 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!