Vívás – kard
Szatmári András

Női kosárlabda: A nyolcadik helyen zárta a bajnokságot a TFSE-MTK Budapest (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.04.18 Frissítve: 2021.04.18 Kosárlabda női

Női kosárlabdacsapatunk kikapott hazai pályán, így az együttes a nyolcadik helyen fejezte be a szezont.

Egyesületünk élvonalbeli kosárlabdacsapata, a TFSE-MTK Budapest a hetedik helyért folyó párharc második mérkőzésén – az első találkozón született pécsi siker után – a Városmajorban szeretett volna egalizálni, és döntő meccsre kényszeríteni az ütközetet.

Magyar Bianka tanítványai nagyon rosszul kezdték a mérkőzést, öt perc után már kétszámjegyű különbséggel vezettek a pécsiek (14-4), és az előnyük ezt követően is csak növekedett. Az első negyed után 27-10-es állással ülhettek le fújni a csapatok.

Ez a hátrány meg is pecsételte a TFSE-MTK sorsát az egész mérkőzésre vonatkozóan. A mecsekiek stabilan tartották 15 pont körüli fórjukat, mi több a félidő utolsó minutumaiból ismét a vendégek jöttek ki jobban, tovább hízlalva a differenciát (51-28).

A nagyszünetet követően – ekkora különbséggel a csapatok között – a fennmaradó 20 perc csupán formalitássá vált, így a PEAC-Pécs magbiztosan 80-62-re megnyerte az összecsapást, ezzel 2-0-ra a párharcot is behúzva. Klubunk kosarasai így a nyolcadik helyen zárták a bajnoki évadot.

TFSE-MTK Budapest–PEAC-Pécs 62-80 (10-27, 18-24, 16-16, 18-13)
Részletes statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!