Atlétika
Nemes Rita

Kosárlabda: második csapatunk simán nyert a Szekszárd ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.01 Frissítve: 2021.12.01 Kosárlabda női

Az NB I/B piros csoportjában szereplő MTK-TFSE – hazai pályán – 72-50-re nyert az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen.

Az ötmeccses győzelmi sorozatnál tartó MTK-TFSE az Atomerőmű KSC Szekszárd II együttesét fogadta a Városmajorban, az első fordulóból pótolt másodosztályú bajnokin.

Patai Benjamin tanítványai jól kezdték a mérkőzést: a támadás mellett a védekezés is remekül működött, így egyesületünk csapata több mint tízpontos előnyre tett szert az első negyed végére (20-7).

A második tízpercben folytatódott a lehengerlő játék mindkét oldalon, minek köszönhetően a játékrész derekára már 31-9-es hazai vezetés szerepelt az eredményjelzőn. A nagyszünetre ugyan visszajött húsz ponton belülre a Szekszárd, azonban a 40-22-es állás tudatában a játékosaink ezzel együtt nagyon nyugodtan várhatták a második félidőt.

A fordulást követően is az MTK-TFSE uralta a játékot, így a különbség ismét húsz fölé nőtt, sőt a negyedik etap rajtjára a meccs érdemi kérdései abszolút eldőltek (61-37). Ezáltal Patai Benjamin a máskor kevesebb játékperchez jutó embereinek is lehetőséget adhatott, a győzelem már nem forgott veszélyben. Csapatunk 72-50-re diadalmaskodott, ezzel zsinórban már a hatodik meccset nyerte. Az együttes legeredményesebbjeként Gróf Júlia 16 pontig jutott.

Patai Benjamin (vezetőedző, MTK-TFSE): – Gratulálok a csapatomnak az újabb győzelemhez. Ismét csapatmunka volt, mindenki hozzá tudott tenni valamit a mérkőzéshez. Szerencsére pár hiba is előjött, első sorban a védekezésben. Ez időben történt, mielőtt két komolyabb idegenbeli mérkőzést vívunk meg.

A következő játéknapon, december 5-én a lányok a DVTK U23-as csapatához látogatnak.

MTK-TFSE–Atomerőmű KSC Szekszárd 72-50 (20-7, 20-15, 21-15, 11-13)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!