Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: a legjobb négy közé kerülést célozza meg csapatunk a másodosztályban

Publikálva: 2023.10.12 Frissítve: 2023.10.12 Kosárlabda női

Bozsó Ádámmal, az NB I/B-ben szereplő MTK-TFSE vezetőedzőjével beszélgettünk. A tréner értékelte az első két fordulóban látottakat, illetve a csapat céljai is szóba kerültek.

Második együttesünk előbb 80-73-ra győzött a Törekvés vendégeként, majd hazai pályán 69-57-re alulmaradt a DVTK U23-as csapatával szemben, így két játéknap után az MTK-TFSE 1/1-es mérleggel a tabella negyedik helyén áll a női Amatőr NB I Piros csoportjában. 

– A bajnokság előtt nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk, és ez némiképp érződött az első fordulóban. A Törekvés ellen akadtak jó periódusaink, de nagyjából tizenöt percig játszottunk úgy, ahogyan azt elterveztük. Szerencsére a végjátékban aztán két fontos triplával sikerült bebiztosítani a győzelmet – mondta Bozsó Ádám vezetőedző.  – Újjáépülő csapatról beszélünk, új játékosokkal és a személyemben új edzővel, szóval még az út elején járunk. Az előzmények tudatában az első mecscen alapvetően elégedett voltam a mutatott játékkal, ugyanakkor sok mindenen kell még dolgoznunk. Bizakodó vagyok, mert ha minden összeáll, jól fogunk szerepelni a bajnokságban. 

– A második játéknapon aztán a DVTK U23-as alakulata várt ránk, a miskolciak nagyon erős ellenfélnek ígérkeztek, több A-csoportban edződő játékossal a keretükben. Az első félidőben sajnos megilletődötten játszottunk a tapasztaltabb és agresszívabb riválissal szemben. A nagyszünetet követően már sikerült sokkal jobban felvennünk a versenyt, a negyedik negyedben pedig valóban a szebbik arcunkat mutattuk: tizenhat ponttal nyertük meg a záróetapot, illetve tizenhárom labdát szereztünk csak ebben a tíz percben. Ez a befejezés mindenképpen pozitívum lehet a folytatásra.

Vasárnap délután az MTK-TFSE az NKA Universitas Pécs második csapatát fogadja a Városmajorban.

– Jelen állás szerint a Dávid Kornél Akadémia és a DVTK U23 kiemelkedik a B-csoport mezőnyéből. Az említett két csapat után viszont jóval nyíltabb lehet a bajnokság. A Piros csoportban mi szeretnénk az első négy között zárni az alapszakaszt, és tavasszal jó helyről várni a rájátszást.

A keretben többek között az MTK Budapest három saját nevelésű, juniorkorú fiatalja, Hruby Laura, Polgár Kata és Varga Petra is helyet kap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!