Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kosárlabda: A kitartás és az alázatos munka viheti előre

Publikálva: 2021.09.05 Frissítve: 2021.09.05 Kosárlabda női

A TFSE-MTK csapatbemutató sorozatának legutóbbi részében Király Andrea beszélt a szezonbeli elvárásairól.

– Miként ismerkedtél meg a kosárlabdasporttal? Volt esetleg másik alternatíva?

– Nagyon piciként, még gyerekkoromban ismerkedtem meg a kosárlabdával. A nővérem kosarazott, ezért a szüleim gondolták nekem is tetszene, ezért elvittek edzésre, hogy próbáljam ki. Eleinte a vízilabdával párhuzamosan jártam kosáredzésekre, aztán dönteni kellett, és a kosár sokkal jobban magával ragadott, ezért egyértelmű volt, hogy ennél maradok.

– Az utánpótlás-válogatottaknak több ízben is tagja voltál, U23-ban pedig jelenleg is tagja vagy a 3×3-as csapatnak. Voltak korábban, illetve vannak most is kifejezetten a válogatottságra irányuló célkitűzéseid?

– Igen, volt és van szerencsém Magyarországot képviselni és magamra húzni a címeres mezt, aminél nagyobb megtiszteltetés szerintem nincs sportoló számára. Persze kitűzött céljaim között szerepel a felnőtt válogatottság, de ennek eléréséhez még nagyon sokat kell dolgoznom és fejlődnöm, hiszen ez csak úgy nem fog az ölembe hullani.

– A tavalyi idényben a Sopron ellen volt az első mérkőzésed az élvonalban, majd a későbbiekben is számított rád a szakmai stáb. Milyennek érezted az első szezonodat az „A” csoportban? Mik a legnagyobb tanulságok?

– Nagyon örültem, hogy megkaptam a bizalmat tavaly a szakmai stábtól, minden mérkőzésen próbáltam is élni vele. Ahogy említetted, a Sopron ellen volt az első „A” csoportos mérkőzésem a TFSE-MTK Budapest játékosként, ami nem volt egyszerű, hiszen Európa egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk. A tavalyi idény a koronavírus-járvány miatt nem olyan volt, mint a normális, megszokott szezon, de véleményem szerint jól teljesítettük. Remélem idén felül tudjuk múlni a tavalyi eredményünket. sportolóként sosem lehetek teljesen elégedett. A 2020/21-es idényben a kitartás, az alázatos munka, és nem utolsó sorban a sport szeretete terén tudtam előre lepni.

– Mit vársz magadtól a következő szezonban? Miben szeretnél a leginkább fejlődni?

– Mivel ez lesz az utolsó szezonom, amiben még U20-as játékosnak számítok, ezért nagyon szeretnék bizonyítani. Legfőképpen abban, hogy ne csak a szabály miatt, hanem azért is legyek a parketten, mert tényleg szükség van rám. Szeretném a csapatot a játék minden elemében segíteni és pótolni a hiányosságaimat taktikai és technikai elemekben is.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!