Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: a DVTK U23-as csapatát is magabiztosan verte az MTK-TFSE (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.02.01 Frissítve: 2023.02.01 Kosárlabda női

Hegedűs Péter együttese immáron sorozatban hetedik győzelmét aratta az NB I/B Zöld csoportjában.

A vasárnapi, DEAC elleni siker után a tabella éllovasaként az MTK-TFSE kosárlabdacsapata közvetlen riválisát, a második DVTK U23-as alakulatát fogadta a Városmajorban, a másodosztály Zöld csoportjában.

A mérkőzés első perceiben fej-fej mellett haladtak a felek (6-5), majd Burján Laura és Herman Aliz tripláinak köszönhetően elléptek a mieink (12-6). A minimális előny az első negyed végére is megmaradt (18-14). Dr. Gróf Tímea Anna révén a kék-fehér lányok jól kezdték a második etapot, majd Burján és Herman mellett Vígh Bernadett is beszállt a pontgyártásba, minek köszönhetően már tíz felett járt a vezetésünk (30-18). Ezt a nagyszünetre a vendégek lefaragták hét pontra (36-29).

A fordulást követően ismét átvette az irányítást Hegedűs Péter gárdája, és villámgyorsan húszpontos fórra tett szert (53-33). A magabiztos előnnyel pedig jól gazdálkodtak a mieink: 56-39-es állásnál vághattak neki a zárószakasznak, amelyben továbbra is kiválóan dobtak játékosaink. Így hiába próbálkoztak a miskolciak, az MTK-TFSE ezt a tíz percet is megnyerte (21-18), ezzel pedig összességében 77-57-es győzelmet aratott hazai pályán. A mieink legeredményesebbjeként Herman Aliz és Vígh Bernadett is 13-13 ponttal zárt.

Az újabb sikerrel csapatunk megerősítette vezető helyét a tabellán (10/1-es mérleggel), immáron sorozatban hét győzelemnél járnak a lányok. A következő fordulóban vasárnap a Zsíros Akadémia Kőbánya csapatát fogadja együttesünk.

Női amatőr NB I, Zöld csoport, alapszakasz, kilencedik forduló
MTK-TFSE–DVTK U23 77-57 (18-14, 18-15, 20-10, 21-18)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!