Kézilabda
Fekete Bozsana

Kosárlabda: bravúrgyőzelem a Csata otthonában

Publikálva: 2021.11.22 Frissítve: 2021.11.22 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk - borítva a papírformát - 64-62-re győzött a Ludovika Arénában.

A 2-5-ös mérleggel álló TFSE-MTK Budapest a ceglédi győzelme után vasárnap este a bajnokság negyedik helyezettje, a Ludovika-FCSM Csata vendégeként lépett pályára az NB I/A-csoport nyolcadik fordulójában.

Az első kosarat a házigazdák szerezték, majd szerencsére – Dúl Panka révén – a mieink is játékba lendültek. A nyitónegyed nagyrészében bár a Csatánál volt az előny, ám a játékrész utolsó perceiben Chanise Jenkins pontjaival átvettük a vezetést, majd a legvégén 18-18-nál egalizált ellenfelünk, amely jól tükrözte az első felvonás kiegyenlítettségét.

A második etapban folytatódott együttesünk jó szériája, a negyed derekára öt ponttal vezettek Magyar Bianka tanítványai, de ekkor valami megtört a támadó oldalon, ugyanis a félidő hátralévő részében csupán egyetlen pontot dobtak a lányok, míg a Csata tizenkettőt, így a felek 36-27-es hazai előnnyel mehettek el a nagyszünetre.

Ahogy a meccs elején, úgy a második félidőt is a riválisunk nyitotta kosárral, ezt követően viszont a gyengébb második negyed után játékosaink ismét magukra találtak. Dúl Panka fantasztikus triplaformájának köszönhetően három pontra csökkent a különbség. Végül a zárószakasz rajtjára ezt pár ponttal növelte a Csata, ezzel 50-43-as állásnál kezdődött a végjáték.

Dúl ismét fontos hárompontossal jelentkezett, de ezúttal nem maradt egyedül, Király Andrea és Chanise Jenkins is hasonlóan tett, így hét perccel a vége előtt egyenlített a TFSE-MTK, azonban itt nem álltak meg játékosaink: a remek doboformát kihasználva 59-52-re elhúztak, ezzel 13-0-s futást produkálva. Tursics Krisztián, a Csata vezetőedzője erre időkéréssel reagált, ami hatásosnak is bizonyult, nagyon gyorsan ledolgozták a hátrányukat. Az utolsó percek izgalmait végül a mieink bírták jobban idegekkel, és borítva a papírformát, 64-62-re győztek a lányok a Ludovika Arénában. 

A mezőny legeredményesebbjeként Dúl Panka 22 ponttal zárt, köztük hat hármast értékesítve.

Végeredmény:
Ludovika-FCSM Csata–TFSE-MTK 62-64 (18-18, 18-9, 14-16, 12-21)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!