Tenisz
Fucsovics Márton

Kosárlabda: „Nagyon megszerettem a légkört” – Király Andrea

Publikálva: 2021.04.03 Frissítve: 2021.04.03 Kosárlabda női

A TFSE-MTK női kosárlabdacsapatának legfiatalabb játékosa, a tavaly nyáron érkező 19 éves Király Andrea egyre nagyobb szerepet vállalna a sikerekben.

A TFSE-MTK női kosárlabdacsapata szombaton 17 órától a Ludovika-FCSM Csata otthonában lép pályára a női élvonal rájátszásában. A tét nem kisebb, mint hogy a párharc győztese az 5-6. helyért úgy folytathatja a küzdelmeket, hogy már biztos Európa-kupa-résztvevőnek mondhatja magát.

Magyar Bianka együttese a héten megkettőzött erővel készült az összecsapás első felvonására, és bár az alapszakasz folyamán kétszer is szoros meccsen nyert az aktuális ellenfél, a lányok egytől egyig hisznek a kiváló eredmény elérésében. Az eddigi menetelésből az U20-as játékosok is kivették a részüket. A gárda legfiatalabb tagjával, a 19 éves Király Andreával nemcsak a soron következő lehetőségről, hanem a csapatban betöltött szerepéről és a céljairól is beszélgettünk.

– Már az eddigi teljesítményünkkel is meg lehetünk elégedve, de természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni – mondja a tavaly nyáron a Cegléd együtteséből érkező erőcsatár. – Ha a következő párharcot megnyerjük, már az ötödik helyért játszhatunk – ebbe jó belegondolni. Ráadásul kivívnánk az Európa-kupában való szereplés jogát, és ez igazán nagy dolog lenne egy ilyen fiatal csapat és klub történetében. Ezért fogunk küzdeni. Augusztustól edzem itt. A több játéklehetőség miatt érkeztem, és meg is kapom a perceimet. Amikor a pályára kerülök, igyekszem bizonyítani. Könnyen ment a beilleszkedés, jól érzem magam. Ez volt az első nagyobb csapatváltásom, és örülök, hogy jól sült el.

Az ambiciózus kosarasnak pedig nem is lehet más a terve, mint egyre nagyobb feladatokat vállalni a találkozókon.

– Egyelőre a fiatalokat tekintve Dúl Panka és Boros Berta is előttem van a sorban, de remélem, a következő szezonokban már meghatározó játékos tudok lenni. A fejlődésemet folyamatosnak érzem. Hasznos egyéni képzéseken vehetek részt, és a társaktól is sokat tudok tanulni. Hogy egyre jobb legyek, ahhoz minden segítséget megkapok. Az élvonal játékgyorsaságát, technikai és taktikai elemeit össze sem lehet hasonlítani a korosztályos bajnokságokéval. Az U20-asoknak azért kell dolgozniuk, hogy mindenben felvegyék a versenyt a légiósokkal és a legjobb hazai felnőttekkel. Még egy éve sem tartozom a TFSE-MTK kötelékébe, de már nagyon megszerettem a légkört, és remélem, hosszú távon is a csapat hasznára lehetek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!