Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kosárlabda: „Nagy fejlődésen mentek keresztül a lányok” – Bozsó Ádám

Publikálva: 2024.06.09 Frissítve: 2024.06.08 Kosárlabda női

Második csapatunk, az MTK-TFSE a nyolcadik helyen végzett az NB I/B-s bajnokságban. Vezetőedzőnk, Bozsó Ádám értékelte a lányok egész évados teljesítményét.

Mint arról beszámoltunk, a közelmúltban véget értek a rájátszás küzdelmei a másodosztályú bajnokságban, és az MTK-TFSE végül a nyolcadik helyet szerezte meg az NB I/B-ben, miután az utolsó körben a 7. helyért alulmaradt a MAFC-cal szemben. A szezonban látottak összegzésére vezetőedzőnket, Bozsó Ádámot kértük fel.

– Nehezen indult az idényünk, mert az ősszel az utolsó pillanatban állt össze a keretünk, én pedig vezetőedzőként újonnan vettem a csapatot, és gyakorlatilag a nulláról építkezve kellett összerakni a játékunkat, illetve egységgé kovácsolni a társaságot – mondta Bozsó. – A bajnokság előrehaladtával aztán egyre jobban teljesítettek a lányok, és azt mondhatom, felülmúlták az elvárásokat. Sokáig a második-harmadik helyen álltunk a tabellán, mígnem az alapszakasz feléhez közeledve komolyabb sérüléshullám következett be nálunk. Ez elsősorban azokat a játékosokat érintette, akik dupla terhelést kaptak az A- és a B-csoportos bajnokságban. A meghatározó játékosok kiesése aztán nyilván az eredményekre is kihatott.

Hozzátette, összességében nagyon tanulságos évadon vannak túl.

– Tisztában vagyunk vele, hogy ennél akár többre is vagyunk képesek, és látjuk a javítanivalókat. Ugyanakkor annak örülök, hogy a nehézségek ellenére a bajnokság végére sikerült igazi csapatot formálni a társaságból, és pozitív szájízzel zártunk. Inkább félig tele van ez a pohár, minthogy félig üres lenne. A lányok egyenként nagy változáson mentek keresztül, és jelentőset léptek előre mind mentalitásban, mind technikailag. Ha a következő szezonra a mostani mag egyben tudna maradni, a csapatösszhang még ennél is jobb lehetne, és még eredményesebbek lehetnénk.

Végezetül kitért a szezon legemlékezetesebb mérkőzésére is, amely szerinte a későbbi feljutó Dávid Kornél Akadémia hazai pályán való bravúros, 64-63-as legyőzése volt. Elmondta, ez a siker jelentette az igazi áttörést a lányoknak, amely után végleg elhitték, bárkivel képesek felvenni a versenyt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!