Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: „Kifejezetten jól jön most ez a rövid szünet" – Magyar Bianka

Publikálva: 2022.02.04 Frissítve: 2022.02.04 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest vezetőedzőjét, Magyar Biankát kérdeztük a közelgő Magyar Kupáról, valamint a bajnoki szünetről.

A tabella nyolcadik helyén TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapatának múlt szombati, Ludovika-FCSM Csata elleni bajnoki mérkőzését az utolsó pillanatban, 24 órával a meccs előtt halasztották el, így most a játékosainkra közel egyhónapos szünet vár a bajnokságban.

– Nagyon szerettünk volna játszani a Csata ellen, végre 12 játékossal, keményen tudtunk készülni az egész héten, azonban az ellenfelünk a meccs halasztását kérte, miután náluk öten is elkapták a koronavírust, így végül később, március 9-én pótoljuk a találkozót. – fogalmazott Magyar Bianka, vezetőedző.

A következő bajnokit február 27-én játsszák a lányok a BKG-Prima Szigetszentmiklós otthonában.

– Kifejezetten jól jön most ez a szünet, hiszen lehetőségünk adódik végigcsinálni egyfajta minialapozást. A Testnevelési Egyetem segítségével – többek között Dr. Lacza Zsombor rektorhelyettes urat is bevonva – különböző felméréseket végeztünk a játékosokon, minek köszönhetően abszolút naprakészek vagyunk a lányok állapotával. Ennek az eredményét felhasználva ebben az időszakban akad időnk az olyan területek fejlesztésére, erősítésére, amelyekre a szezon közben egyébként nincs. Ilyenkor az erőnléti edzőnkre, Juhász Ferencre is több feladat hárul. Ő is igyekszik a lányokat a lehető legjobb formába hozni a bajnokság véghajrájára. Szóval aktívan töltjük ezeket a napokat, de persze a játékosok kaptak néhány nap pihenőt is, és eközben mi a szakmai stábbal folyamatosan azon dolgozunk, hogyan használjuk ki a legjobban a Magyar Kupáig hátralévő időt. – nyilatkozta a TFSE-MTK Budapest trénere.

Csapatunk ismét kivívta a helyét a közelgő (február 18-20.) Magyar Kupában, miután a lányok ezúttal is a legjobb nyolcban zártak az alapszakasz felénél.

– Harmadik évünket töltjük az NB I/A-csoportban, és óriási eredménynek tartom, hogy ismét ott lehetünk a Magyar Kupa nyolccsapatos mezőnyében. Évről évre élesedik a verseny a bajnokságban, egyre szorosabb a harc a legjobb nyolcba kerülésért, éppen ezért az, hogy sorozatban harmadjára is részt vehetünk a kupában, hatalmas büszkeséggel tölt el mindannyiunkat.

Magyar Bianka tanítványai két hét múlva, pénteken a címvédő Sopronnal találkoznak a negyeddöntőben.

– Örülünk, hogy adódik még egy lehetőségünk játszani Európa egyik legjobb klubcsapatával. Nyilván a mérkőzés esélyesei nem mi leszünk, ez nem is kérdés, de minél többször játszol a legjobbal, annál nagyobb az esélyed, hogy egyszer legyőzd. Mindenképpen szeretnénk egy jó meccset játszani velük. A kupameccseket mindig különleges hangulat jellemzi, egymeccses párharcban bármi megtörténhet. Egy biztos: nem úgy megyünk Miskolcra, hogy megadjuk magunkat, hanem megpróbálunk mindent beleadni!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!