Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: Koronczai Petra is kék-fehérben folytatja

Publikálva: 2021.06.08 Frissítve: 2021.06.13 Kézilabda

Korosztályos válogatott átlövővel erősítünk.

Az MTK remek lehetőséget jelent számomra, hogy tovább fejlődhessek. Bízom benne, hogy lesz alkalmam a bizonyításra, és tudok is élni vele. Természetesen az edző személye is sokat számított: Vovát kiváló szakembernek tartom, akitől sokat lehet tanulni – árulta el a mindössze 18 éves átlövő.

Koronczai Petra az Éles KISÉ-ben ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd megfordult Dunaújvárosban, Győrben, legutóbb pedig Balatonbogláron. Petra alapembere az U19-es válogatottnak, tagja volt a 2018-ban Göteborgban, majd az egy évvel később, Celjében is Európa-bajnoki aranyérmet szerző korosztályos nemzeti csapatnak.
Védekezésben mindenképpen fejlődni szeretnék, mert ezen a téren vannak hiányosságaim. De tulajdonképpen a játék minden elemében lépnék előre, és ezáltal jobb játékossá válnék. Erősségemnek talán azt mondanám, hogy jól látok a pályán, olvasom a játékot, észreveszem a jó lehetőségeket akár a figura közben is.

Bár Petra már korábban bemutatkozott az első osztályban, de a 2020/21-es volt az első teljes szezonja az NB I-ben: 23 mérkőzésen 93 gólig jutott a Boglári Akadémia-SZISE színeiben.

Szeretnék a lehető legtöbbet fejlődni a következő szezonban is, és minél jobb teljesítménnyel segíteni a csapatot a céljai elérésében. De előtte még lesz egy kis dolgunk a válogatottal is, jó lenne megismételni a két évvel ezelőtti sikert.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!