Kézilabda
Kekezovity Anna

Komoly férfi a ringben (VIDEÓ)

Publikálva: 2014.10.30 Frissítve: 2014.10.30 Brüll Alfréd Akadémia

Sokak számára emlékezetes az a néhány évvel ezelőtti történet, amikor fiatal MTK sportoló lett áldozata az egyik szigethalmi sörözőben, szilveszter éjszaka elkövetett késelésnek. Sávoly Gergő, az MTK ökölvívó-szakosztályának 19 éves, 91 kilós bunyósa, ma már csak rossz emlékként tekint vissza az ominózus éjszakára és állítja, erősebb lett a rossz élmény hatására. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy megnyerte élete első felnőtt versenyét, az MTK pedig beválogatta a Brüll Alfréd Akadémia ösztöndíjasai közé.

– Kíváncsian várom, hogy mit hozhat nekem az akadémiai tagság – vág bele mondandójába, a mára komoly férfivá érett, mégis gyermeki mosolyú sportoló. Bízom benne, hogy a felkészülésben, esetleg edzőtáborok finanszírozásában sokat fog segíteni a Brüll Alfréd Akadémia.

– Ez az első éved a felnőttek között. Nagyon más ez a világ, mint az ifiké?

– Az ifik között – talán mondhatom – kiemelkedtem korosztályomból, amit a bajnoki címem is igazol. Egyelőre veretlen vagyok a felnőttek mezőnyében is, de azt látni kell, hogy itt a rutinos rókák közt sokkal nehezebb dolgom lesz.

– Milyen cél lebeg a szemed előtt?

– Nem is kérdés, a felnőttek között is a bajnoki címet célzom meg. Miért ne sikerülhetne mindez, akár elsőévesként? December elején rendezik az országos bajnokságot, úgy érzem jól halad a felkészülésem.

– Vannak hosszabb távú elképzeléseid is a pályafutásodat illetően?

– Minden sportoló álmodik valami nagy dologról, amikor elkezd sportolni. Általában az a cél, hogy a csúcsra érjen. Engem is ez motivál, de csak annyi publikus a vágyaimból, azért dolgozom, hogy válogatott és olimpikon lehessek egyszer.

– Jó látni hogy ennyire céltudatos vagy. Nem lehet viszont kikerülni a kérdést: megváltoztatta az életedet az évekkel ezelőtti affér, amelynek áldozata voltál?

– Annyi biztos, hogy komolyabban veszem az életet azóta, és azt hiszem, ez a ringben is meglátszik.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!