Atlétika
Szabó Beatrix

Kollek Bálintot tehetsége és szorgalma emeli a mezőny fölé (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.01.31 Frissítve: 2022.01.31 Kajak-kenu

Kollek Bálint a Jövő Reménységei program ösztöndíjasa. Klubunk kajakosa tavaly szinte egyeduralkodó volt 500 és 1000 egyesben a korosztályában, Balázs Péter edző szerint a kiemelkedő teljesítményét a tehetségén túl szorgalmának és tudatosságának köszönheti. A fiatal tehetség a Kolonics Alapítvány honlapjának nyilatkozott.

Bálint 2015-ben kezdett kajakozni Csepelen, az első országos bajnoki címét csepeli színekben nyerte. Családjával Csepelen él, van egy kishúga, aki ötéves, öccse, a 14 éves Máté szintén kajakozik.

Édesapja hivatásos katonatiszt, édesanyja úszás és vízitorna oktató, a járvány hatására elveszítette a munkáját és az újabb hullámok továbbra sem kedveznek ennek a hivatásnak, ezért is fog jól jönni Bálintnak az ösztöndíj. Ahogy fejlődik, teljesedik ki a karrierje, úgy van egyre nagyobb szükség a megfelelő háttérre:

A felkészülésem során szükséges edzőtáborok, sporteszközök, masszázs és táplálékkiegészítők beszerzésében nyújthat segítséget a támogatás – fogalmazott Bálint, aki nagyon hálás a családjának, hogy a sport terén ösztönözték és aki a kezdetekkor azt szerette meg a kajakozásban, hogy a „szabadban vannak az edzések, természetes körülmények között”.

Idén lesz elsőéves ifi versenyző, a serdülők között tavaly 500 és 1000 egyesben is megnyerte az országos bajnokságot és az ORV-t, célja, hogy az ifik között is folytassa jó sorozatát, szeretne az ifi világbajnokságra és Európa-bajnokságra is kijutni, később pedig olimpiai bajnok szeretne lenni.

Ehhez elképesztően sok edzésre és összpontosításra van szükség, de egyelőre az iskolában is helyt kell állnia, ami nem könnyű napi két edzés mellett:

Az általános iskola után tudatosan választottam a Budapest Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskolát, ahol a versenysportot támogató osztályba járok és az iskola vezetősége az órarend kialakításánál figyelembe vette az edzések időpontját és ez teszi lehetővé, hogy bizonyos napokon többször mehessek edzeni – mondta Bálint, majd hozzátette, a szülei elvárják tőle azt is, hogy a tanulásra is odafigyeljen, ezért mindent megtesz azért, hogy a jó sporteredmények mellett az iskolában jó jegyei legyenek.

Ami pedig a példaképeket illeti, Bálint erről is mesélt:

Mivel a Csepelben kezdtem kajakozni, ezért minden nap láttam a Koló tiszteletére állított emlékművet és minden nap találkoztam a mesteredzőjével, Ludasi Róberttel. Azóta példaképként tekintek rá és remélem, hogy én is hasonlóan jó eredményeket fogok elérni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!