Kézilabda
Juhász Eszter

Kocsis Evelin két szerrel már döntős!

Publikálva: 2020.11.26 Frissítve: 2020.11.26 Ritmikus gimnasztika

Kocsis Evelin labdával és kötéllel is bekerült a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság nyolcas fináléjába.

Nagyszerűen indult az MTK Budapest ígéretei számára a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság, hiszen a juniorok között Kocsis Evelin kötéllel és labdával is bejutott a szombati fináléba, amelyben a kontinensviadal legjobb nyolc versenyzője méri össze tudását (országonként egy fő).

Evelin labdával az ötödik, kötéllel a hetedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, előbbi szerrel a nyolcadik (21.300), utóbbival a tizenkettedik (18.950) legmagasabb pontszámot kapta a mezőnyben. Gyulai Blanka kötéllel tizenhatodik (17.450), Krasznay Blanka labdával a harmincadik (15.250) helyen zárt a selejtezőben.

Evelin azt hozta, amit titkon reméltünk, és elvártunk tőle – kezdi rövid értékelését a helyszínről Koch-Tiringer Tímea edzőnő. – Ő egyértelműen a korosztálya élmezőnyéhez tartozik, és ezt be is bizonyította. Nagyon magabiztos labdás gyakorlatot mutatott be, és szép pontszámot is kapott. A kötéllel szinte ugyanez volt a helyzet. Krasznay Blanka is remekül kezdte a gyakorlatát, de sajnos ejtett. Ha hibátlanul bemutatja, akkor az ő pontszáma is lényegesen magasabb a kapottnál. Gyulai Blanka pedig abszolút újoncként vesz részt világeseményen, ezzel együtt jól teljesített, okosan dolgozott, és meg tudta mutatni, hogy 2007-es születésűként is van helye ebben a nívós mezőnyben.

A lányok csütörtök délután még edzést tartanak a helyszínen, pénteken pedig a buzogány és a szalag selejtezőiben szerepelnek. Evelin mindkét szerrel újra érdekelt lesz, Gyulai Blanka szalag-, Krasznay Blanka buzogánygyakorlatát viszi szőnyegre.

– Egyelőre csak a holnapra koncentrálunk, szeretnénk legalább ilyen jó teljesítményt nyújtani. A selejtezők után jöhetnek a döntők, amelyekben mindenki tiszta lappal indul majd. Ezek a gyerekek egy éve nem versenyeztek, így várhatóan a finálékban fog megmutatkozni leginkább, hogy mentálisan ki mennyire erős.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!