Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kiszámíthatatlan erőviszonyok

Publikálva: 2020.10.03 Frissítve: 2020.10.02 Tenisz

Mozgalmas hetek állnak teniszezőnk, Tóth Amarissa mögött és előtt, miután az U18-as és a felnőtt ob-t is megnyerte, megkérdeztük, milyen tervekkel áll rajthoz a vasárnap kezdődő junior Roland Garroson.

Nem akármilyen formában vág neki idei második junior Grand Slam-tornájának az MTK Budapest 17 éves teniszezője, Tóth Amarissa. A fiatal leány annak ellenére (vagy éppen azért?) is képes volt elhódítani az U18-as és felnőtt országos bajnoki címet, hogy két hónapja elvesztette edzőjét, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Borsos Olivért. Jelenleg Párizsban tartózkodik, ahol a US Opennel ellenétben a fiatal reménységeknek is rendeznek viadalt, mégpedig a junior Roland Garrost.

– Nagyon örülök neki, hogy ezt a junior Grand Slam-tornát megtartják, még ha nagyon szokatlan is lesz, hogy ősszel, rossz időben kell játszanunk. A körülmények mindenki számára ugyanolyan nehezek, mindenesetre a múlt hétvégi ob kitűnő felkészítést nyújtott ebből a szempontból, hiszen ott is hasonlóan rosszak voltak az időjárási viszonyok.

A Nemzeti Edzésközpontban Mimi megállíthatatlannak bizonyult, a döntőben a vártnál egyoldalúbb mérkőzésen 6:4, 6:0-ra legyőzte egyesületünk másik versenyzőjét, a címvédő Nagy Adriennt. Vajon milyen eredménnyel lenne elégedett Párizsban?

– Hú, azt hiszem, most tényleg kiszámíthatatlanok az erőviszonyok. Rengeteg apró dolog befolyásolhatja, hogy ki milyen mentális állapotban tud pályára lépni, gondolok itt például arra, hogy a felnőttekhez hasonlóan mi is buborékban vagyunk, elzárva a külvilágtól. De ha egyéniben a legjobb nyolcba, párosban pedig az elődöntőbe jutnék, az nagy boldogsággal és elégedettséggel töltene el.

Mimi mellett még egy sportolónk, jelesül Szabanin Natália is rajthoz áll a franciaországi junior GS-viadalon, ő ráadásul pályafutása során először. A vasárnap kezdődő utánpótlás-tornán tehát lesz kiért szorítani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!