Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kiss Ákos Hajdú-Bihar megye győzetese

Publikálva: 2020.10.29 Frissítve: 2020.10.29 eSport

A Megyék Csatájában Pro Clubs játékosaink közül Kiss Ákos és Horváth Dárius is pályára lépett a megyei döntőkben. Hajdú Viktor és Majorosi Krisztián október 29-én bizonyíthat.

Október 27-én a Megyék Csatája megyei döntőjében két Pro Clubs játékosunk is érdekelt volt.  

Kiss Ákos Hajdú-Bihar megye döntőjében léphetett pályára Orosz Krisztofer ellen. A két mérkőzésből álló párharcot 5-4-re nyerte meg Kiss.

Az első találkozót a hajrájában döntötte el Kiss. A visszavágó is tartogatott izgalmakat, hiszen esportolónk már az első negyedórában kétgólos vezetés birtokában volt, Orosz azonban képes volt megfordítani az állást. A végjátékból ismét Ákos jött ki jobban, és egalizálni tudott, ezzel kiejtette vetélytársát, és bejutott a csoportkörbe.

Horváth Dárius Somogy megye döntőjében a DIGI Sport Honvéd és a HPCL válogatott középpályásával, Gyurmán „Gyurma" Patrikkal került szembe. Gyurmán az első találkozót 3-0-ra megnyerte, a visszavágón pedig 1–1-es döntetlent játszottak, így Horváth Dárius kiesett a küzdelmekből.

Továbbjutását követően Kiss Ákost kérdeztük:

– Miben befolyásolt az, hogy a K&H e-kupa FIFA21 1v1 megnyerése után te voltál a párharc esélyese?

– Nem nagyon foglalkozom az esélyekkel mérkőzés előtt. Nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok. Ebben a játékban nagyon sok minden megtörténhet, úgyhogy a véletlennek is komoly szerepe van.

– Mennyivel volt másabb online játszani, mint offline, az ellenfeled mellett ülve?

– Teljesen más, hiszen látja az ember, hogyan reagál akár kihagyott helyzetre az ellenfél. Kicsit meg is tudja zavarni az átlagjátékost, ha nem az „otthon nyugalmában" játszik, ahogyan készült rá, hanem a színpadon ülve kell teljesítenie.

– Hogyan készültél fel a találkozóra?

– Elég sok verseny volt már kilencvenes értékelésű módban, így nem nagyon készültem külön erre a döntőre. Bíztam az eddig szerzett tapasztalatomban és tudásomban.

– A visszavágón 2-0-ról tudott fordítani vetélytársad, amikor veszélybe is került továbbjutásod. Mennyire zavart meg ez téged?

– Ez előfordulhat, hiszen támadó focit játszom, és vezetés esetén sem állok vissza védekezni. Szerencsére akkor is ugyanolyan nyugodt tudok maradni, ha az ellenfelem képes ledolgozni hátrányát, esetleg megfordítja a találkozót. Most is higgadtam folytattam, és ki tudtam egyenlíteni az összecsapás végén, amivel én nyertem meg a párharcot. A közeljövőben ebben fejlődnöm kell, hogy ne legyen több ilyen szituáció, amikor feleslegesen rakok magamra nyomást.

Majorosi Krisztián és Hajdú Viktor október 29-én, csütörtökön lép pályára. Majorosi 18:00 órakor kezdi meg a  harmadik játéknapot a budapesti döntővel, ahol Jordán Benedek lesz az ellenfele. Hajdú a ZTE FC Esport hátvédjével, Erdei Tamással fog megküzdeni Jász-Nagykun-Szolnok fináléjában a csoportkörbe kerülésért. 

Esport szakosztályunk támogatója: 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!