Tenisz
Babos Tímea

Kis Alexandra nagy álmai

Publikálva: 2014.12.03 Frissítve: 2014.12.03 Brüll Alfréd Akadémia

A 14 éves versenyző a junior ritmikus gimnasztika-válogatott tagja, ahol meghatározó alakja korcsoportjának. Ennek alapján nem volt kérdés, hogy a nemrégiben megalakult Brüll Alfréd Akadémia beválasztja-e szakmailag és anyagilag támogatandó növendékei közé a tehetséges sportolót.

Kis Alexandra, első ránézésre ugyanolyan, mint akármelyik 14 éves lány: mosolygós, életvidám, teli reményekkel, álmokkal.

Mégis kitűnik korosztályából. Napjai jelentős részét ugyanis ritmikus gimnasztika edzéssel tölti a szőnyegen. Kérdésünkre, hogy ez nem megterhelő-e számára, szerényen mindössze annyit felelt: – Eleinte az volt, de most már kezdek belejönni.

Alexandra pályafutása balettozással kezdődött, ám mozgásigényéből adódóan hamar kiderült, hogy ez nem az ő pályája. Ekkor jött a ritmikus gimnasztika, ami azonnal megtetszett, az akkor még csak hatéves kisleánynak.

A ritmikus gimnasztika iránti lelkesedése és tehetsége hamar felkeltette edzője, Deutsch-Lazsányi Erika figyelmét, aki előbb számos hazai, majd egyre több nemzetközi versenyre nevezte tanítványát. Az eredmények pedig nem maradtak el, sőt! Alexandra eddig kilencszer szerzett országos bajnoki, tizenkétszer Budapest bajnoki címet, valamint tizenháromszor lett Magyar Kupagyőztes. A hazai eredmények azután olyan külföldi versenyeken kamatoztak, mint az izraeli Grand Prix, az olaszországi Világkupa, vagy az idei bakui, junior Európa-bajnokság, ahol Alexandra – hat év után újra – döntőben szerepelt, dicsőséget szerezve a sportágának, az MTK-nak, no és magának. Ezzel messze túlszárnyalta, amit elvártak tőle.

Kis Alexandra nagy álmai

Alexandra ma már a junior ritmikus gimnasztika-válogatott tagja, ahol meghatározó alakja korcsoportjának. Mindezek alapján egyértelmű volt, hogy a nemrégiben megalakult Brüll Alfréd Akadémia beválasztja a szakmailag és anyagilag támogatandó növendékei közé a tehetséges sportolót.

Hogy Szandi örült-e a BAA oklevélnek, nem kérdés. Ezzel együtt az is tudja, hogy óriási feladatok várnak rá. Mindjárt a következő esztendőben, amikor a minszki kontinentális viadalon kell a legjobb nyolc közé jutásért küzdenie, majd a junior kéziszer csapatoknak rendezendő Európa-bajnokságon helytállnia.

Mindez talán nem lesz nehéz feladat Alexandrának, hiszen, mint minden sportolónak, neki is az olimpiai szereplés a legnagyobb vágya. – Nagyon sok, nagy versenyre szeretnék kijutni, ahol a fináléba jutás a célom – nyilatkozta.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!