Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kilencedik helyen végzett a Brüll akadémista (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.06.29 Frissítve: 2019.06.29 Tenisz

Schermann Bianka jól szerepelt Minszkben, az Európa Játékokon.

Schermann Bianka – a Brüll Alfréd Akadémia tagja – kilencedik helyen végzett a női tornászok egyéni összetett versenyének szombati döntőjében a minszki Európa Játékokon.

A 18 versenyzőt felvonultató fináléban talajon, ugrásban, felemás korláton, végül pedig gerendán mutatta be gyakorlatát a Minszk Arénában, ahol a szurkolók remek hangulatot teremtettek.

Bianka felemás korláton kapta a legmagasabb pontszámot – amúgy három napja ünnepelte a 16. születésnapját, ezzel az egész magyar EJ-küldöttség legfiatalabb tagja – 13,900-at. Ugrásban 13,233-at, talajon 12,000-öt, míg gerendán 11,800-et kapott.

– Összességében elégedett vagyok, a talajjal viszont nem. Ott pontatlanok voltak az érkezéseim – mondta az MTI-nek Schermann. – Az ugrásomra kevés pontot kaptam, de ott léptem előre a legnagyobbat, hiszen duplacsavaroztam, amire már körülbelül egy éve készülök, és versenyen most próbáltam meg először. Kicsit még az edzőmnek is meglepetés volt, a talaj után szerettem volna javítani, ezért is vállaltam be, kockáztattam. A felemás korláttal elégedett vagyok, a gerendával viszont nem. Utóbbi jól indult, de a végére elbizonytalanodtam.

Eredmény: női egyéni összetett, döntő:
1. Angelina Melnyikova (orosz) 54,498 pont
2. Lorette Charpy (francia) 54,166
3. Diana Varinska (ukrán) 52,766
...9. Schermann Bianka 50,933

Kilencedik helyen végzett a Brüll akadémista (GALÉRIA)

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!