Taekwondo
Salim Sharif

Kikaptunk a Szekszárdtól (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.12 Frissítve: 2020.12.12 Kosárlabda női

Sima, 75–54-es győzelmet aratott a női élvonalbeli kosárlabdaliga második helyén álló Atomerőmű-KSC Szekszárd csapata a TFSE-MTK Budapest otthonában.

A női első osztályú kosárlabda-bajnokság második helyén álló Atomerőmű-KSC Szeszszárd kilenc mérkőzéséből mindössze egyet veszített az élvonalban; Djokics Zseljko együttese ezúttal hozzánk, a Magyar Bianka vezette TFSE-MTK Budapest csapatának otthonába utazott. A lányok a három győzelmet és hat vereséget mutató mérlegükön javíthattak a jóval esélyesebb riválissal szemben.

A párharcot Király Andrea duplája és Chanise Jenkins triplája nyitotta, tehát 5–0-ás rajttal kezdett az MTK. Friskovec Zalának alig három és fél percre volt szüksége az egyenlítéshez (5–5), és innentől a szekszárdiak domináltak – légiósukkal, Cyesha Goree-val az élen 23–11-re megnyerték a negyedet.

Noha Chanise Jenkins a második felvonásban már 16 pontnál járt, ez vajmi kevés volt ahhoz, hogy tartsuk a lépést a vendégcsapattal. A félidőben 44–28 állt az eredményjelzőn; együttesünkből mindössze öten szereztek kosarat, s közülük csak a Jenkins testvérpár jutott öt pont fölé – szemben a Szekszárddal, amelyben ekkora már kilencen voltak eredményesek.

A játék képe mit sem változott a harmadik tíz percben; Goree triplával indított, és habár a negyedet csupán két ponttal húzta be a rivális (18–16), a különbség tovább növekedett: 62–44.

Rögtön a záróetap elején Zele Dorina emelte húsz pontra (64–44) a differenciát. Bernáth Réka tíz pont fölé jutott, ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy izgalmassá tegyük a végjátékot; az Atomerőmű-KSC Szekszárd 75–54-es diadalt aratott.

TFSE-MTK BUDAPEST–ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD 54-75 (11-23, 17-21, 16-18, 10-13)
Chanise Jenkins 20/3, Bernáth Réka 12, Alisia Jenkins 8, Németh Alma 5, Király Andrea 4, Katona Szidónia 2, Kovács Vanessza 2, Nevena Markovic 1

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!