Atlétika
Szabó Beatrix

Ki ad egy zsebkendőt Schermann Biankának?

Publikálva: 2020.07.18 Frissítve: 2020.07.18 Torna

Klubunk válogatott tornásza, Schermann Bianka tíznapos pihenőre vonul, de ez nem jelenti azt, hogy félretenné az elemeket, és ne mutatna be néhányat az utcán, ha éppen úgy tartja kedve.

A Brüll Alfréd Akadémia 17 éves válogatott tornásza, Schermann Bianka péntek délben befejezte edzését, és megkezdte tíz napig tartó, természetesen jól megérdemelt szabadságát. Ha visszatér a terembe, már megkettőzött erővel fog zajlani a munka, amelyet azért eddig sem lehetett félvállról venni.

– Eddig leginkább új elemeket gyakoroltunk, régieket tisztítottunk. Nem volt verseny, kimondottan nem készültünk semmire, de én szeretem ezt az időszakot is, mert volt lehetőségem mindenféle őrültséget ugrálni. Olyanokat, amelyekről tudom, hogy igazából sohasem lesznek meg versenyen, lehetetlennek tűnnek. Például triplaszaltó talajon. Ezt csak a férfiak képesek megcsinálni.



Bianka szerint ezek az „őrültségek” azért is fontosak, mert így minél több szituációt megtanul kezelni a levegőben, kevesebb eséllyel érik váratlan dolgok. A tíznapos szünet viszont számára is új ebben az időszakban.

– A tavalyi évet is végigversenyeztük. Szokatlan a helyzet. Legutóbb öt-hat éve voltam nyaralni. Nem is emlékszem rá. Fura, hogy most itt vagyok nyáron, és nem tudok magammal mit kezdeni. Abból a szempontból viszont teljesen jó, hogy kipihenhetem magam. Kitisztul a fejem, nem agyalok mindenen, kicsit lenyugszom. Ha visszatérek, a gyakorlat összeállítása jön. Nincs több új elem. Amit sikerült megtanulni, azt gőzerővel kezdjük beépíteni.

Ha minden a jelenlegi tervek szerint alakul, akkor Bianka idei fő versenye a december 17. és 20. között Bakuban rendezendő Európa-bajnokság lesz. A kontinensviadalon való szereplés alapján dőlhet el az is, hogy ő vagy Kovács Zsófia képviseli Magyarországot a 2021-re halasztott tokiói olimpián. Olyan forgatókönyv is létezik, hogy mindkét versenyző részt vehet a játékokon, de ígéretünk az „egyenes” utat választaná.



Annak, hogy valaki tornász, a hétköznapi életben is számos előnye van. Például, ha bármire szüksége is lenne, elég csak valamit megcsillantani a széles repertoárból. Néhány hete a csarnokban csak Biusnak becézett sportolónk az utcán is bemutatott egy-két elemet.

– Sokszor kérdezik, mit sportolok, és ha mondom, hogy szertorna, akkor általában kérik, lássanak is belőle valamit. Én mindig szívesen mutatok egy-két olyan elemet, ami nem veszélyezteti az edzésmunkám. Szeretek az emberekkel ismerkedni, barátkozni. Nemrégiben egy utcai show is lett ebből. A barátnőmmel zsebkendőt kértünk, aztán leálltunk beszélgetni azokkal, akiktől kaptunk, és bemutattam néhány elemet. Csak azt vettem észre, hogy gyűlnek körém az emberek, és tapsolnak. Először csináltam egy szaltót, mert tudom, azt megnézik, hogy: „ú, megpördült a levegőben”, aztán pár kisebb elemet. Volt, aki beállt mellém, és velem együtt csinált kézen átfordulást vagy cigánykereket. Mindenki jól érezte magát. Akik becsatlakoztak, örültek, hogy picit ők is tornászokká váltak. Mindent elmond a sikerről, hogy a végén még két pluszzsebkendőt kaptunk ajándékba.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!