Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: egy góllal kaptunk ki Balatonbogláron

Publikálva: 2023.05.13 Frissítve: 2023.05.13 Kézilabda

A félidei 14-14-es döntetlen után a második játékrészt a balatonbogláriak nyerték meg.

Az előző héthez képest eggyel többen, Román Dorinával kiegészülve nézhettünk elébe a balatonboglári vendégszereplésnek. A találkozó első két góljának a hazai közönség örülhetett, hiszen Varga Emília és Csíkos Luca révén 2-0-ra vezettek. A folytatásban ugyan hétméterest is hibáztunk, ennek ellenére 5-2-es hátrányban már Bohus Bea szorult időkérésre.

A taktikai utasítások – úgy tűnt – beváltak, ugyanis 6-6-ig tartott a vezetésünk, a 15. percben pedig egygólos hátrányba kerültünk. Már két gólra is nőtt a mínusz, de két Pál Tamara bomba, és újra egyenlőt mutatott az eredményjelző. Ahogy azt vártuk, rendkívül szoros csata folyt a pályán a két pontért, másfél perccel a szünet előtt pedig Román Dorina góljával újra átvettük a vezetést. A fór nem tartott sokáig, Ferenczy Diána egalizált, és a pihenő előtt csak Győri Barbara védéseinek köszönhetően nem tudtak fordítani a NEKA fiataljai.

A második félidőben közel nyolc percig képtelenek voltunk bevenni Zaj Klára kapuját, és ez idő alatt a hazaiak ötször tudtak eredményesek lenni. 19-14-es állás után zsinórban három gólt is lőttünk, amivel már csak kettő volt a lemaradásunk. A 48. percben Grosch Vivien váltotta gólra kísérletét, amivel már csak egy találat volt a hátrányunk. A felfelé ívelő tendenciánk nem ellenfelünk kedvére való, jött is az időkérés balatonboglári részről.

Az 52. percben sikerült újra leszakítani minket ellenfelünknek, 26-22-re vezettek. Ezután a mieink még emberhátrányban is óriásit küzdöttek, és két Pál Tamara, illetve egy Szabó Laura góllal ismét ott voltunk a nyomukban. Egy perccel a vége előtt sajnos újra kettő lett a hátrányunk, és Szabó Laura találata már csak a szépítésre volt elég, mellyel 27-26-os vereséget szenvedtünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 24. forduló

2023. május 13. 18:00, Balatonboglár, NEKA Csarnok, 250 néző.

NEKA‒MTK Budapest 27-26 (14-14)

Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.

NEKA: Wéninger ‒ Molnár, Csíkos 6 (1), Kocsis, Kellermann 9, Varga 4 (3), Szabó 3. Csere: Zaj, Németh (kapus), Juhász, Bató, Gém 2, Ferenczy 3, Kovalcsik.

Vezetőedző: Bohus Bea

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 3, Pál 8, Szabó L. 7 (5), Mazák-Németh, Román 3, Pelczéder. Csere: Suba (kapus), Sallai 1, Dakos 1, Kobela 3, Juhász.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 5/4, illetve 7/5.

Kiállítások: 2 perc, illetve 14 perc.

Vágó Attila: ‒ Ugyan egy góllal kikaptunk, de aki látta a mérkőzést, az tudja a körülményeinket. Nagyot küzdött a csapatom, de bizonyos szituációkat érdekesen ítéltek meg a játékvezetők, amik nagyon nem kedveztek nekünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!