Tenisz
Fucsovics Márton

Kézilabda: a sok kihagyott helyzet döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét

Publikálva: 2023.03.24 Frissítve: 2023.03.24 Kézilabda

Rangadót vártunk, és azt is kaptuk Mosonmagyaróváron, ahol félidőben csak egy gól volt a hátrányunk, de a meccset - négy góllal - a hazai csapat nyerte.

Több negatívummal indult számunkra a Motherson Mosonmagyaróvári KC elleni összecsapás, hiszen Pál Tamara játékára fogműtét miatt biztosan nem számíthattunk, de rajta kívül Pelczéder Orsolya sem volt bevethető. A balszélső a melegítés során sérült meg, és az orvosi stáb úgy döntött, hogy nem tarthat a pályára társaival.

A találkozót nagy lendülettel kezdtük, 3-1-nél nálunk volt az előny és ebből kettőt Dakos Noémi szerzett, aki a továbbiakban is szépen muzsikált, és végül hibátlan lövőteljesítménnyel zárt. A folytatásban is uraltuk a találkozót, a 17. percben Gyurka János kényszerült időt kérni, hiszen 9-6-nál továbbra is nálunk volt az előny. Az időkérés sem zökkentett ki minket, már közte négynek is örülhettünk.

Azt hihettük, meg is tudjuk tartani a fórt a félidőre, de az utolsó tizenkét percben Szemerey Zsófi tejesen megbabonázta játékosainkat, minden pozícióból lövést hibáztunk. Ez a gólképtelenség megpecsételte a sorsunkat, és már a félidei álláson is meglátszott, ugyanis a mosonmagyaróváriak kihasználták ezt, és a szünet előtt fordítottak.

A második félidőben továbbra sem találtunk az ellenszert Szemerey Zsófi ellen, de ennek ellenére is kiválóan tartottuk magunkat, a 48. percben 17-16-nál csak egy góllal vezettek a hazaiak. Dakos Noémi piros lapos kiállítása nagyon rosszkor jött, az utolsó tíz percben már nem számíthattunk csapatkapitányunkra. Az 55. percben 20-16-ra már a mosonmagyaróváriak vezettek, és sajnos innen már nem volt visszaút, ezt az előnyt megtartották a vendéglátóink, és végül 23-19-re nyerni tudtak.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 19. forduló

2023. március 24. 17:30, Mosonmagyaróvár, UFM Aréna

Motherson Mosonmagyaróvári KC‒MTK Budapest 23-19 (13-12)

Játékvezetők: Sándor L., Szikszay Cs.

Motherson Mosonmagyaróvári KC: Mistina ‒ Sztankovics 2, Pásztor 3, Albek 1, Ivancok 2, Tóth G. 1, Stranigg 4 (2). Csere: Szemerey (kapus), Tóth E. 3, Bardi 1, Lancz 4, Tóth N. 1, Csire, Kovács 1.

Vezetőedző: Gyurka János

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 1, Mazák-Németh, Simon 3 (1), Dakos 6 (1), Szabó K. 2, Sallai 4. Csere: Szabó L. 1 (1), Mészáros-Mihálffy 1, Juhász, Román 1, Kobela.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 2/2, illetve 4/3.

Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc.

Vágó Attila: ‒ Minden dicséret megilleti a lányokat, mert Mosonmagyaróváron ilyen szoros mérkőzést kevés csapat tud játszani. A kapott gólokkal maximálisan elégedett vagyok, de sajnos kevés a lőtt találatok száma. Sok tiszta helyzetet hagytunk ki, ez döntően befolyásolta a mérkőzést kimenetelét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!