Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: rangadóhoz méltó csatában nyertünk három góllal (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.02.25 Frissítve: 2023.02.25 Kézilabda

A tabellán azonos pontszámmal álló Dunaújvárosi KKA ellen nagyot küzdöttünk, minden játékosunk hozzátett a két pont megszerzéséhez. A győzelemmel felléptünk a tabellán a hatodik helyre.

Nagyon szétszórt játék jellemezte a mieinket a mérkőzés elején, ellenfelünk ezt kihasználva 4-1-es kezdést produkált. 5-3 után több esélyünk is volt az egyenlítésre, de mindet elhibáztuk. Grosch Vivien parádésan vetődött rá a labdára, amivel Pál Tamarát játékba hozva már csak egy gól volt a hátrányunk. Az elején összeszedett hátrányt a 13. percben Pelczéder Orsolya első találatával dolgoztuk le, és egyenlítettünk 7-7-re.

Egalizáltunk ugyan, de ez nem tartott sokáig, ugyanis 3-0-s sorozatnak köszönhetően újra elléptek a vendégek, így Vágó Attila idejét látta taktikai utasításokkal ellátni sajátjait. Támadásban két beállónkat, Dakos Noémit és Szabó Laurát nagyon szépen megtaláltuk, akik vagy a hálóba juttatták a játékszert, vagy hétméterest harcoltak ki. Az időkérés meghozta a kívánt hatást, két perc alatt három gólt lőttünk, ez idő alatt a vendégek egyszer sem találtak be Győri Barbara kapujába, mellyel újra egyenlőt mutatott az eredményjelző.

Grosch Vivien szenzációsan szerezte meg kapusunk indítását, amit ellenfelünk kapujába juttatva 11-10-re vezettünk. A 24. perc végén fordult az állás, ellenfelünknél volt az előny 14-13-nál. Előbb Román Dorina fordított, majd Dakos Noémi negyedik találatával 17-15-nél először vezettünk két góllal a találkozón. A félidőre nem tudtuk megtartani a kétgólos előnyt, 18-17-tel fordultunk.

A második játékrészben a lehetőségeink megvoltak, de a helyzetkihasználásainkkal akadtak problémák, és csak Suba Sára ziccervédésének köszönhettük, hogy nem vette át a vezetést a Dunaújváros. Az első félidei góláradat jelentősen lecsökkent a második etapban, hiszen tíz perc alatt mi egyet, ellenfelünk pedig kettőt lőtt. A legnagyobb nehézséget számunkra az jelentette, hogy távoli zónából Bartulovics jól szűrte a kísérleteinket, és a tiszta helyzeteknél megremegett a kezünk.

Emberhátrányban nekünk sikerült elmozdulnunk hosszú percek után a 19-19-ről, Szabó Kitti hegesztette be a labdát a léc alá. Juhász Eszter góljával 23-21-re módosítottuk az állást javunkra, ám büntetőhöz jutottak a dunaújvárosiak, Farkas Johanna értékesített azt, amit üreskapus találata követett. 23-23-ról folytatódott a meccs, és már közel jártunk a végjátékhoz.

Román Dorina egymás után kétszer tudott eredményes lenni, így kétgólos vezetést szerzett csapatunknak. Három perccel a vége előtt kétgólos előnyben döntő fontosságú védekezés várt ránk, amit a dunaújvárosiak vezetőedzője, Rapatyi Tamás időkérése is jelzett. Parádés védekezésünk után Szabó Kitti lőtte meg negyedik találatát, amire sajnos gyorsan jött az ellenfél válasza. Másfél perccel a vége előtt 28-26-os fórból vezethettünk támadást, amit Román Dorina gólra váltott. A mérkőzésre Pelczéder Orsolya cundere tette fel a koronát, amivel 31-28-ra nyertünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 16. forduló

2023. február 25. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 250 néző. 

MTK Budapest‒Dunaújvárosi KKA 31-28 (18-17)

Játékvezetők: Kiu G., Kiu T.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 2, Szabó K. 4, Mazák-Németh, Szabó L. 1, Simon 4, Pelczéder 5. Csere: Suba (kapus), Pál 5 (3), Román 5, Dakos 4, Mészáros-Mihálffy, Sallai, Juhász 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

Dunaújvárosi KKA: Bartulovic ‒ Arany 4, Lakatos 1, Szalai 4, Nick 2, Horváth P. 4, Kazai 3. Csere: Weisheitel, Poczetnyik 3, Farkas 6 (3), Fodor 1, Agócs.

Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3.

Kiállítások: 10 perc, illetve 4 perc.

Vágó Attila: ‒ Nem játszottunk ma jól, kapkodtunk és túlságosan feszültek voltunk, de a szívünk a helyén volt, ami belevitt minket a győzelembe. Az első félidőben a védekezésünk nem állt össze, a második játékrészben pedig minden gólért meg kellett küzdenünk. Igazi csapatmunka volt, mindenki kivette a részét a sikerből.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!