Kézilabda
Porobic Zoé

Kézilabda: küzdelmes mérkőzésen hoztuk el a két pontot a Vasas SC otthonából

Publikálva: 2024.04.20 Frissítve: 2024.04.20 Kézilabda

A félidőben még a piros-kékek vezettek, ám a második játékrészben mi domináltunk, és ezúttal a végjáték is remekül sikerült.

Az őszi fordulóban elveszített egy pont után a visszavágás gondolata vezérelte csapatunkat a Vasas SC ellen. A közel egy hónapig tartó szünet után szombaton a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban került sor a párharcra.

Hatalmas küzdelmet hozott az első félidő, az első perctől kezdve látszott, hogy mindkét csapat maximálisan felkészült a másik játékából. Az első negyedórában gólra gól volt a válasz, Balogh Judit több alkalommal is túljárt a mieink eszén, nálunk sajnos mindössze egyetlen védés volt az első harminc percben. Ennek ellenére is sikerült három találattal meglépnünk, ám hamar kiengedtük a kezünkből az előnyt, és a hazai csapat visszavette a vezetést. Mikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel vonulnak a felek a szünetre, öt másodperccel a vége előtt még betalált a piros-kék ellenfelünk, így a hazaiak örülhettek egygólos előnynek.

A második játékrész álomszerűen kezdődött számunkra, Győri Barbara remek védésekkel segítette a csapatot, ráadásul elől is könnyen jöttek a gólok, ennek köszönhetően szűk öt perc alatt fordítottunk és kettő góllal vezettünk. Szerencsére a folytatásban is tartottuk a jó szériánkat, így a negyvenedik percben négygólos előny birtokában voltunk, amihez hozzájárult Farkas Johanna lendületes játéka, illetve Dakos Noémi üres kapus góljai.

Érkezett is a hazai időkérés, ami jól jött a Vasasnak, magukra találtak az egyperces szusszanás után, de a minimális rövidzárlatot követően tudtunk reagálni a pályán történtekre, és megmaradt a háromgólos vezetésünk. Szűk tíz perccel a vége előtt emberhátrányban kényszerültünk kézilabdázni, de Mészáros-Mihálffy Adrienn okos védekezésével nagyon fontos akciót hatástalanítottunk. Ennek ellenére is kettőre zárkózott a Vasas SC, majd egy találatra közelítettek meg.

Kicsit kísértett a múlt, hiszen az őszi mérkőzésen szintén hasonlóan alakult a végjáték, ám ezúttal nem követtük el ugyanazokat a hibákat, mint akkor. Farkas Johanna hétméterest értékesített, míg Szőke Szonja a piros-kékek büntetőt lövő játékosait babonázta meg. Fekete Bozsana kezében volt a mérkőzéslabda, amit gólra váltott balszélsőnk, így hatalmas küzdelemben sikerült elhozni két nagyon fontos pontot a Vasas SC otthonából.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 19. forduló

2024. április 20. 18:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 300 néző. 

Vasas SC‒MTK Budapest 28-30 (16-15)

Játékvezetők: Felhő F., Öcsi T.

Vasas SC: Balog ‒ Domokos 1, Boldizsár, Dombi 1, Szilovics 9, Pénzes 5, Oláh 2. Csere: Zsigmond (kapus), Fodor 5, Ferenczy 3, Vámosi 2, Mihály, Juhász, Sirián, Varjas, Lengyel.

Vezetőedző: Konkoly Csaba

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki, Farkas 9 (4), Mészáros-Mihálffy 5, Weisheitel 2, Dakos 5, Fekete 3. Csere: Szőke (kapus), Poczetnyik 2, Kekezovity, Ferenczy 2, Pelczéder 1, Papp 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 6/3, illetve 4/4.

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc.

Vágó Attila: ‒ Nehéz mérkőzésre készültünk, és az is kerekedett a találkozóból. Az első félidőben sem a védekezésünk, sem a kapusteljesítményünk nem működött, sok gólt kaptunk. A szünetben rendeztük a sorokat, és a második játékrészre teljesen más arcát mutatta a csapat. Az akarat és a fegyelmezettség is megvolt, nagyot harcoltunk a győzelemért.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!