Atlétika
Kulunics Vince

Kézilabda: visszavágtunk a Kisvárdának az őszi vereségért (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.02.10 Frissítve: 2024.02.10 Kézilabda

Hasonló mérkőzést játszottunk, mint idegenben, ám ezúttal mi nyertünk.

A tavaszi sorozat első állomásán a Kisvárda Master Good SE elleni visszavágóra került sor, hazai pályán nézhettünk szembe szintén kilencpontos ellenfelünkkel. Élt bennünk a visszavágás vágya, hiszen szinte megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből ősszel, csupán a végjátéki rövidzárlat okozta vesztünket.

A találkozó rögtön kivédekezett akcióval kezdődött, amihez Győri Barbarának is volt egy-két szava, hiszen első védését bemutatta kapusunk. A támadásunk szintén parádésan alakult, Farkas Johanna góljával miénk volt a meccs első találata. A jó kezdést remek folytatás követett, olyannyira, hogy Józsa Krisztiánnak már a hetedik percben időt kellett kérnie, ekkor 4-1 volt az állás javunkra.

A lendületünket az időkérés sem törte meg, Győri Barbara eszén továbbra sem tudtak túljárni ellenfelünk játékosai, és támadásban sem volt ellenszere a vendégeknek akcióinkra, Dakos Noémi eredményessége révén így már 6-1-re vezettünk. A 12. percre kettőre zárkózott ellenfelünk, de Farkas Johanna labdaszerzéséből Fekete Bozsana indításból lőtt gólt, amivel ismét néggyel léptünk el. 10-6-nál elakadtak a felek a góllövésben, perceken át ez volt az állás, amiről Szabó Nina találatával nekünk sikerült elmozdulni. Ötgólos vezetésünknél a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője a mérkőzésen második időkérését is felhasználta bő húsz perc játékot követően.

A taktikai szünet után hét a hat elleni játékra váltott a kisvárdai mester, amiből rögtön eredményes is volt ellenfelünk. Az előnyt ugyan tartani tudtuk, de megizzasztott minket vendégünk hétemberes játéka, olyannyira, hogy egyre csökkent a különbség. A szünet előtti állást Andróczki Flóra üreskapus gólja állított be 16-12-re.

A második félidőben óriási energiákat mozgatott a felzárkózás érdekében a Kisvárda, ami a különbség megfelezésével jó úton is haladt számukra, de szerencsére ennél közelebb nem kerültek. Pelczéder Orsolya cunderével pedig 20-16-nál újra néggyel vezettünk. A 42. percben egy gól maradt az előnyünkből, jött is azonnal Vágó Attila időkérése.

Vezetőedzőnk is a hét a hat elleni játékot eszelte ki, amit Mészáros-Mihálffy Adrienn vezérletével kiválóan játszottunk, így már csak a védekezésben kellett megállítanunk a vendégcsapatot. A találkozó utolsó tíz percére kanyarodva 26-22 állt az eredményjelzőn javunkra, de a hátralévő időben még keményen folytatnunk kellett a munkát a győzelemért, egyetlen pillanatra sem engedhettünk ki.

Az ámokfutás pedig kezdetét is vette az utolsó öt percben, hiszen 26-25-re közelítettek meg minket a kisvárdaiak. A 47. percben Mátéfi Dalma már a harmadik büntetőnket védte ki, amivel esélyt teremtett csapatának az egyenlítésre. Szerencsére a túloldalon Győri Barbara is a legjobbkor avatkozott játékba, a fordulásból pedig Kekezovity Anna talált be.

Ellenfelünk is büntetőhöz jutott, de Szőke Szonja kapufára tolta a kísérletet, így kétgólos fórban vezethettünk támadását, és mindössze egy perc volt hátra a meccsből. Az előny kitartott a végéig, 29-27-es győzelemmel visszavágtunk a Kisvárdának az idegenben elszenvedett vereségért.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 14. forduló

2024. február 10. 15:30, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 150 néző.

MTK Budapest‒Kisvárda Master Good SE 29-27 (16-12)

Játékvezetők: Felhő F., Öcsi T.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 3, Dakos 1, Weisheitel 1, Mészáros-Mihálffy 3, Farkas 9 (2), Fekete 3 (1). Csere: Poczetnyik 2, Koronczai, Kekezovity 2, Szabó 3 (1), Papp, Pelczéder 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Kisvárda Master Good SE: Mátéfi ‒ Gém, Novak, Ayano, Djatevska 2, Juhász 3, Mérai 2. Csere: Torda (kapus), Siska 4, Akiyama 4, Szabó 1, Kovalcsik 2, Bucsi 8 (3), Makó 1.

Vezetőedző: Józsa Krisztián

Hétméteresek: 7/4, illetve 4/3.

Kiállítások: 8 perc, illetve 2 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon hasonlított a mérkőzés az idegenben lejátszott találkozóra, hiszen végig vezettünk ezúttal is, de a végére most is visszajöttek a kisvárdaiak egy találatra. Szerencsére ezúttal le tudtuk zárni a mérkőzést, és az óriási küzdőszellemmel kiharcoltuk a győzelmet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!