Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: „A jó közösség a siker titka” – Suba Sára

Publikálva: 2021.04.04 Frissítve: 2021.04.04 Kézilabda

Kézilabdacsapatunk kapusa a büntető.com nevű sportportálnak adott interjút a klub idei szerepléséről, a kezdetekről, valamint az utánpótlás-válogatottban elért sikereiről.

– Jó szezont fut az MTK Budapest, számítottatok rá, hogy ilyen jól fog alakulni az év?

– A tavalyi szereplésünket szerettük volna ott folytatni, ahol sajnos abbamaradt, érzésem szerint ez eddig sikerült is, bár még nagyon messze a vége. Úgy gondolom, ha így folytatjuk, kitűnően sikerülhet az idény.

– Mi a titka az MTK-nak? Kívülről úgy tűnik, nagyon jó a közösség, a csapatnak van arculata, és mintha egyre több játékos csatlakozna örömmel a klubhoz.

– A siker egyik titka a jó közösség, hiszen tudunk egymásért küzdeni. Klisének hangozhat, de ha együtt van a csapat, akkor tényleg bármire képesek vagyunk. Sok olyan meccset tudtunk megnyerni a végjátékban, amiket talán az előző szezonokban elvesztettünk volna. A tapasztalt játékosok ebben oroszlánrészt vállalnak, és segítenek is minket, ahogy csak tudnak.

– Térjünk vissza a kezdetekhez. Debrecenben születtél, s viszonylag későn, 12 évesen kezdtél kézilabdázni. Hogy kerültél kapcsolatba a sportággal?

– Az egyik testnevelés órán játszottunk és nagyon megtetszett, ráadásul a testnevelőtanár, Melkó Károly volt a városi csapat edzője is, úgyhogy megkérdeztem, edzhetek-e az iskolai csapattal. Elég ügyetlen voltam, sok volt a lemaradásom a többiekhez képest, de nagyon megfogott a hangulat, így maradtam.

– 2015-ben kerültél a Ferencvároshoz: a megvalósult álom?

– Igen, nagyon nagy élményként és lehetőségként éltem meg, hogy NB I-es klub utánpótlásában játszhattam, láthattam élőben a nagy játékosokat, akiket azelőtt csak a tv-ből figyeltem.

– Ekkor kerültél be először a korosztályos-válogatott keretébe is. Mik voltak a tapasztalataid? Milyen különbségeket láttál más országokkal összevetésben, mikor egy-egy utánpótlás-eseményen jártál?

– Még Balmazújvárosban játszottam, amikor meghívtak az első edzőtáborba az ifiválogatotthoz. Akkor még sok dolgot nem fogtam fel az egészből, eléggé meg voltam szeppenve. Úgy gondolom, hogy az első pár helyezett csapat között óriási különbségek nem voltak. Mi például jobban fel voltunk készítve taktikailag, míg a norvégok inkább a fizikai felkészülésre helyezték a hangsúlyt.

– Ha már az utánpótlás-eseményeknél tartunk, megkerülhetetlen a 2018-as junior világbajnokság. Azonban indítsunk kicsit korábbról. Már az előző években is éreztétek, hogy ez kivételes korosztály, hogy sokra vagytok hivatottak?

– Azt mindenképp éreztük. hogy az élmezőnybe tartozunk, és minden versenynek úgy mentünk neki, hogy éremmel szeretnénk távozni. Tudtuk, hogy vannak olyan csapatok, akikkel nagyon nehéz játszani, akiket igyekeztünk elkerülni a tornák során, de azt is tudtuk, hogy mi is képesek vagyunk kellemetlenséget okozni számukra.

– Még szintén a torna előtt történt egy edzőcsere, Hajdu Jánost váltotta Golovin Vlagyimir. Mi az, amit ő hozzátett a csapathoz? Azért is kérdezem, mert ő jelenleg a klubedződ is, tehát érdekes lehet a véleményed róla. Miben igazán jó ő?

– Igen, ezt a korosztályt Jani bácsi építette fel, ő vitt minket az elejétől kezdve, Vova pedig befejezte a munkát. Vova igazán jó abban, hogy a nyomást le tudja venni a csapatról. Nem tudom, hogy ezt akkor hogy csinálta, de egy pillanatig nem görcsöltünk a két hét alatt. Nyilván voltak rosszabb meccseink, vagy amikor jobban izgultunk, de úgy érzem, mondhatom a csapat nevében, hogy egy pillanatig nem kételkedtünk abban, hogy jól fogunk szerepelni. Vova nyugalmat sugárzott az egész csapat felé.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: bunteto.com

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!