Kézilabda
Dakos Noémi

Kézilabda: vissza a megszokott kerékvágásba!

Publikálva: 2022.11.24 Frissítve: 2022.11.23 Kézilabda

A hatodik fordulóval folytatódik számunkra a női kézilabda-bajnokság.

Utoljára október 21-én játszott csapatunk a K&H Ligában tétmérkőzést. Az Európa-bajnokság miatti hosszabb szünet előtti meccs emlékezetes volt számunkra, hiszen a Békéscsaba otthonában tudtunk nyerni, megszerezve ezzel az első pontjainkat. Az azóta eltelt hetekben edzőmeccs, sőt Magyar Kupa találkozó is szerepelt a programban, de most újra fel kell vennünk a bajnokság fonalát.

Szombaton a Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesét fogadjuk, velük tavaly, parázs hangulatú mérkőzésen pontosztozkodásra került sor. Gyurka János alakulatának eddigi mérlege négy győzelem és két vereség. A négy sikerből hármat nagyon könnyedén, nagy gólkülönbséggel tudtak hozni ‒ a Kisvárda, az Érd és Dunaújváros ellen ‒, az Alba Fehérvár KC ellen pedig hárommal bizonyultak jobbnak. Vereséget a fővárosi zöld-fehérektől és a debreceniektől szenvedtek.

A tavalyi keret új játékosokkal is bővült, hiszen Ines Ivancok, Tóth Nikolett, Mihály Petra, Csire Fanni és Faragó Luca tette le a voksát a klub mellett. A góllövőlista dobogóján két ex játékosunk is szerepel, a korábban kék-fehér mezben szereplő Tóth Eszter vezeti, második helyen pedig ‒ hármas holtversenyben ‒ a balszélső Stranigg Zsófia van ott.

Kekezovity Marinko: ‒ Hosszú szünet után visszatérünk a hazai bajnokságba. Nagyon jó csapat érkezik a Mosonmagyaróvár személyében, amely jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán. Minden poszton vannak jó játékosaik, akik gyors, lendületes kézilabdát játszanak. Nehéz meccs vár ránk, amelyen hazai pályán szeretnénk pontokat szerezni. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 6. forduló

2022. november 26. 17:00, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Motherson Mosonmagyaróvári KC  

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!