Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: vereségek az utánpótlásban (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.10.24 Frissítve: 2023.10.24 Kézilabda

Az U17 a SZISE-Bamba Marha, míg az U19 a Vasas SC csapatától kapott ki.

Serdülőink szerdán hazai pályán fogadták a szintén fővárosi Szent István-Bamba Marha együttesét, és az elejétől a vendégek uralták a mérkőzést. Ellenfelünk kapusa megnehezítette a dolgunkat, így nagyon nehezen ment a gólszerzés, hamar nagyobb hátrányba kerültünk. Az első félidőt után tizenkét gól volt a lemaradásunk, ami a második játékrészben tovább nőtt, végül 35-18-as vereséget szenvedtünk.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 6. forduló

MTK Budapest‒SZISE-Bamba Marha 18-35 (9-19)

Báthori Gábor: ‒ Természetesen a SZISE elleni mérkőzésnek sem mi voltunk az esélyesei, de a kelleténél hamarabb megadtuk magunkat. Hiányoltam a harcos játékot, és az átlagnál is több hibát követtünk el. A két csapat közti különbség a végeredményben reális, de sajnálom a sok kihagyott helyzetet szélről és a rontott hétmétereseket is. Folytatás Nemesvámoson!

Az ifik szombaton a Vasas SC csapatával hazai közönség előtt nézhettek szembe, és bár a kezdést ellenfelünk kapta el jobban, de nem engedtük messzire őket, sőt a 9. percben Bari Csenge góljával az egyenlítés is meglett. Ezután újra három góllal elléptek a piros-kékek, így Kekekzovity Marinko kénytelen volt időt kérni, hogy megállítsuk ellenfelünket, ami a 21. percben olyannyira sikerült, hogy Koczka Lili hétméterese már az egygólos vezetést jelentette számunkra. A folytatásban két találat is volt az előnyünk, de a szünet előtt még Szőke Szonja védése kellett ahhoz, hogy ne fordítsanak a vendégek.

A második játékrészt Szücs Réka találata nyitotta, és nyolc perc alatt összejött a háromgólos vezetés is, de az utolsó tíz percbe lépve újra a vendégek örülhettek a 24-23-as állásnak. A végjátékban elkövetett technikai hibáink nem fértek már bele, így nem tudtuk a magunk javára fordítani a meccset, végül háromgólos győzelemmel és két ponttal távoztak a Vasas SC lányai.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 6. forduló

MTK Budapest‒Vasas SC 25-28 (16-16)

Kekezovity Marinko: ‒ Szoros és érdekes mérkőzést játszottunk, de sajnos nem bírtuk a végéig. Nem voltunk egyszerű helyzetben, mert a belső posztjainkon négy átlövő oldotta meg a feladatokat. Büszke vagyok a csapatra, arra, hogy milyen bátran küzdöttünk és az utolsó erőnkig harcoltunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!