Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kézilabda: vereség az első hazai meccsen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.09.09 Frissítve: 2023.09.09 Kézilabda

A félidőben még az előny nálunk volt, ám végül a Moyra-Budaörs Handball vitte haza a két pontot.

Az első hazai bajnoki találkozónkra került sor szombat délután, a Moyra-Budaörs Handball ellen léptünk pályára. Ellenfelünkkel szinte minden alkalommal kiélezett, jó csatákat vívtunk, ennek tükrében nehéz mérkőzésre számíthattunk, pláne úgy, hogy mindkét csapat szerette volna megszerezni az első sikerét a K&H Ligában. Ugyan még csak a második fordulónál járunk, de hiányzók mindkét oldalon voltak, hazai részről Szabó Nina, míg a vendégek oldalán Gorilska Lilia és Mlinkó Zsófia nem tudott társai segítségére lenni.

Érződött az idegesség mindkét csapaton, a budaörsi idegek nyugodhattak meg először, hiszen Debreczeni-Klivinyi szerezte a mérkőzés első gólját. Erre nekünk is volt válaszunk, előbb Farkas Johanna majd Török Lilly vette be Mistina Kitty kapuját. Tíz perc játékot követően 7-6-ra ugyan mi vezettünk, de folyamatosan jöttek a budaörsi válaszok a gólszerzéseink után.

 Emberelőnyben Buday Dániel alakulata 11-9-re lépett el, amikor kiegészültünk Vágó Attila részéről érkezett is a találkozó első időkérése. A taktikai szünet után két friss ember is jött a pályára, Dakos Noémi és Mészáros-Mihálffy Adrienn személyében. Már három is volt a hátrányunk, de a védekezésünk felkeményedett, amihez Győri Barbara védésekkel járult hozzá, majd két gyors góllal ‒ 14-13-nál ‒ már nálunk volt az előny. Gyorsan fordult a kocka, három elrontott támadás újra budaörsi vezetést eredményezett.

16-14-nél újra hátrányban kézilabdázhattunk, ám Győri Barbara bravúrja megakadályozta, hogy tovább nőjön a különbség, sőt Farkas Johanna által értékesített hétméteressel a kétperces büntetésből is pozitívan jöttünk ki. A 28. percben kiváló védekezést követően Mészáros-Mihálffy Adrienn a játékszert az üres kapuba juttatva egalizáltunk. A szünet előtti utolsó fél percben a vezetésért támadhattunk, amit Pelczéder Orsolya gólra is váltott, 19-18-ról várhattuk a folytatást.

A második játékrész gyors budaörsi egyenlítéssel indult, sőt a 32. percben Szabó Kitti megkapta a harmadik kétperces kiállítását is, így ő már nem segíthetett tovább társainak a mérkőzésen. A legnagyobb gondot mégis inkább a 21-19-es hátrány jelentette, amin Fekete Bozsana első gólja sokat lendített, egyre zárkóztatott minket.

21-21 után felváltva estek a gólok, egyik gárda sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra. A 46. percben 26-24-re megléptek a vendégek, Vágó Attila nem is várt sokat, jött a szünet, hogy taktikai utasításokkal lássa el sajátjait. Az időkérés a várt hatást nem hozta meg, tovább nőtt a hátrányunk, 30-25-ös állást mutatott az eredményjelző tíz perccel a vége előtt.

Az utolsó négy percre fordulva továbbra is budaörsiek vezettek, három gól volt a lemaradásunk. Pálos-Bognár Barbara találata másfél perccel a vége előtt pedig minden kétséget eloszlatott, a négy gólról már csak szépíteni tudtunk, 33-32-es vereséget szenvedtünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 2. forduló

2023. szeptember 09. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 250 néző.

MTK Budapest‒Moyra-Budaörs Handball 32-33 (19-18)

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 3, Szabó K., Farkas 9 (3), Török 2, Poctenyik 6, Pelczéder 2. Csere: Porobic (kapus), Mazák-Németh 1, Dakos 3 (2), Mészáros-Mihálffy 4, Kobela, Fekete 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Moyra-Budaörs Handball: Mistina ‒ Szabó-Májer 3, Szövérdffy-Szabadfi 5, Gergely-Zsigmond, Hudák 1, Debreczeni-Klivinyi 9, Tóth. Csere: Vártok R. (kapus), Schneider 7 (4), Pálos-Bognár 5, Vártok T., Szabó, Szekerczés 3.

Vezetőedző: Buday Dániel

Hétméteresek: 5/5, illetve 4/4.

Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ A védekezésünk és a kapusteljesítményünk nem volt hatékony, sok a hiányzónk, ráadásul még a mérkőzés közben is veszítettünk el embert. Sok külső körülmény is meghatározó volt a találkozó alakulásában. Kicsit azt éreztem, hogy van olyan meccs, amit nem lehet megnyerni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!