Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: utazós héten vagyunk túl

Publikálva: 2022.10.22 Frissítve: 2022.10.22 Kézilabda

A felnőttcsapatunk békéscsabai szereplése mellett az utánpótláskorúak Orosházán jártak.

Csütörtökön látogatott U17-es és U19-es együttesünk az orosházi alakulathoz, ahol 14:30, illetve 16:30 órától léphettek pályára. Először serdülőink, majd ifjúsági egyletünk vehette fel a küzdelmet a hazaiakkal.

A fiatalabbjaink meccse az első félidőben 11-11-es állásig kiélezett küzdelmet hozott, folyamatosan változott, hogy melyik csapat ragadja magához a játék irányítását. Sajnos az utolsó négy és fél percből a hazai együttes jött ki jobban, a mieink pedig megragadtak tizenegy gólnál, így kétgólos hátrányban mehettünk szünetre.

A fordulás után fokozatosan robogott ellenfelünk gépezete, és szépen lassan nőtt a különbség a két fél között. A 45. percre 27-19-es hátrányba kerültünk, amiből már nem tudtunk visszakapaszkodni, sőt hatvan perc játék után a mérkőzés legnagyobb differenciája alakult ki a két csapat között.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 6. forduló

Oxxo Energy Orosházi NKC‒MTK Budapest 36-24 (13-11)

Kekezovity Marinko: ‒ Jól kezdtük a játékot, és az első félidőben végig jó ritmust tartottunk. A második félidőben sok gyors gólt kaptunk, támadásban pedig akadt gondunk, amikor 5+1-et játszottak ellenünk.

A nagyobbak összecsapása hasonlóan küzdelmes első etapot tartogatott, mint az ezt megelőző meccsé. 12-11-nél még mi voltunk mínuszban, ám Szücs Réka háromszor is eredményes tudott lenni a félidő hátralévő perceiben. Nagyon kevés hiányzott, hogy egygólos előnyből nézhessünk elébe a második felvonásnak, de végül be kellett érnünk a 15-15-ös döntetlen állással.

A szünet után nyolc perc alatt négyet tettek közé az orosháziak. 24-20 után lett volna lehetőségünk a zárkózásra, vezetőedzőnk időt is kért, hogy hasznos tanácsokkal lássa el a lányokat, ám nem tudtunk elmozdulni erről az állásról. A több, mint negyedórás gólcsendünk megpecsételte a sorsunkat, míg ellenfelünk sorra eredményes tudott lenni. A vártnál nagyobb különbségű vereséget szenvedtünk.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 6. forduló

Oxxo Energy Orosházi NKC‒MTK Budapest 32-22 (15-15)

Kekezovity Marinko: ‒ Egy mérkőzés két különböző félidővel. Az első etapban türelmesen és óvatosan játszottunk támadásban, gólhelyzeteket alakítottunk ki. Míg a második játékrészben rohantunk és lőttünk felkészületlen helyzetekből. A védekezés az első és a második félidőben is gyenge volt. Sok gólt kaptunk a távoli zónákból, ami elfogadhatatlan, ha meg akarjuk nyerni a meccset.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!