Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: új hét, új remények

Publikálva: 2022.10.19 Frissítve: 2022.10.19 Kézilabda

Kézilabdacsapatunk minden tagja azon lesz, hogy elhozzák a pontokat Békéscsabáról.

Az előző heti egygólos vereségen ‒ az Alba Fehérvár KC ellen ‒ hamar túl kell lendülniük a lányoknak, ugyanis pénteken az EUbility Group- Békéscsabai Előre NKSE csapatához látogatnak. A találkozó több nehézséget is tartogat, de egyértelműen a győzelem megszerzéséért utazik csapatunk.

Az első akadály, amit le kell küzdenünk, a hosszú utazás, ugyanis több mint kétszáz kilométeres buszút vár az alakulatra. A második, a kispadon történt változás. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a békéscsabai gárda is foggal-körömmel fog harcolni a győzelemért. A Viharsarokban minden csapat nagyon megszenved, különösen nagy összecsapás várható pénteken, hiszen éppen a mieink és ellenfeleink azok, akik még nem szereztek pontot a szezonban.

Papp Bálint tanítványai az előző évben másodosztályú bajnoki címet ünnepelhettek, így újra visszatértek az NBI-be. A klub vezetősége nyáron igyekezett megerősíteni a csapatot rutinos elsőosztályú kézilabdázókkal, így az állományhoz Horváth Gréta, Termány Rita érkezett. Rajtuk kívül pedig két légiós is erősíti az egyletet, a kapuban Razum Marina segíti őket, míg jobbátlövőben Marija Lanistanin, aki a csapat házi góllövőlistáját is magabiztosan vezeti huszonnégy találattal.

Az eltelt négy forduló során a Dunaújvárossal, Váccal, Székesfehérvárral és a NEKA csapatával játszottak. A váci meccs kivételével mindegyik találkozó szoros összecsapást hozott, ám pontot szerezni egyik alkalommal sem tudtak. Legutóbb a szintén másodosztályból feljutó balatonbogláriak otthonában szenvedtek 26-21-es vereséget.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 5. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–MTK Budapest

2022. október 21. péntek, 18:00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Őri E., Pozdena E.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!