Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: triplázunk a Debrecen ellen

Publikálva: 2022.12.01 Frissítve: 2022.12.01 Kézilabda

Szombaton a felnőttek mellett a serdülők és az ifik is a DVSC SCHAEFFLER ellen lépnek pályára a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

December 3-án újra az egész napot a sportcsarnokban tölthetik a kézilabdát kedvelők, ugyanis déltől kezdetét veszi a meccsek sorozata. 12:00 órakor az U17, 14:00 órakor az U19, míg 17:00 órakor a felnőttek kapnak főszerepet a parketten.

Nem is olyan régen, a bajnokság második fordulójában már találkoztunk a piros-fehér együttessel, ám ellenfelünk nemzetközi kupaszereplése miatt most egy előrehozott találkozón játsszuk le ellenük a visszavágót. A mieink azóta csupán négy bajnoki fordulón vettek részt, míg a debreceniek ötöt tudtak le.

Többnyire papírforma eredmények születtek, kivéve egyet. A debreceniek október közepén igencsak meglepő eredménnyel záruló mérkőzést játszottak Budaörsön. Nagy meglepetésre nem a jelenleg harmadik helyen álló piros-fehér gárda szerezte meg a két pontot, hanem Buday Dániel lányait illette meg minden elismerés a bravúros 25-23-mal végződő győzelemért.

Ellenfelünk játékoskeretében is történt változás az odavágó óta, ugyanis november közepén jelentette be a klub, hogy átlövőjük, Karina Jezsikava anyai örömök elé néz, így nem tudja tovább segíteni a csapatot. Hamar megtalálták a megoldást az idegenlégiós pótlására, Jovovics Jovana veszi át a szerepét, aki Budaörsről érkezett a debreceniekhez. A másik nagy történés pedig az volt az elmúlt időszakban a csapatnál, hogy a játékosállomány gerince az Európa-bajnokságon vett részt, és csak egy hete csatlakoztak újra klubcsapatukhoz.

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a Motherson Mosonmagyaróvári KC elleni meccshez hasonlóan nagy tempójú, kiváló mérkőzést láthat a nézőközönség szombaton 17:00 órától.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 15. forduló

2022. december 3. 17:00, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒DVSC SCHAEFFLER

Játékvezetők: Altmár K., Horváth M.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!