Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: több volt ebben a meccsben, kilencgólos vereség a Debrecen ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.04.27 Frissítve: 2024.04.27 Kézilabda

A bajnokság 20. fordulójában a K&H liga élvonalához tartozó DVSC SCAHEFFLER csapatát láttuk vendégül, jól kezdtünk, de 36-27-es vereséget szenvedtünk.

Hatalmas Kácsor-kapufával kezdődött a mérkőzés, és sajnos a kipattanóból újra ziccerlövésre vállalkozott ellenfelünk, ám ennek már Győri Barbara fantasztikus védése parancsolt megálljt. Barbi tovább folytatta a parádés sorozatot Planéta Szimonetta kísérleteinek hárításával, ráadásul támadásban is jöttek a gólok. Poczetnyik Luca elemében volt, harmadik góljával 6-3-ra módosította az állást javunkra, így Szilágyi Zoltán elérkezettnek látta az időt, hogy magához hívja sajátjait a találkozó tizedik percében.

Az egyperces szünet jót tett a vendégeknek, hét perc alatt sikerült egyenlíteniük, majd a 19. percben 11-10-es állásnál már a piros-fehéreknél volt az előny. A legnagyobb gondot Petrus Mirtill játéka okozta védelmünknek, a debreceni balszélső bő húsz perc után hat próbálkozásból hatot értékesített. Elöl nagyon szép helyzeteket dolgoztunk ki, és szerencsére azok értékesítésével sem akadt gondunk, így mindössze két góllal tudott leszakítani minket a dobogóért harcoló DVSC SCHAEFFLER.

A félidő hajráját jobban oldotta meg ellenfelünk, ezzel pedig négy gólra nőtt a két csapat között a különbség. A játékrészt Ferenczy Fruzsina találata zárta le, 20-16-os hátrányban mehettünk szünetre.

Az biztos volt, hogy a második félidőben a védelmünknek fel kellett volna javulni ahhoz, hogy újra szorossá tegyük a meccset, hiszen az első játékrészben lőtt tizenhat gólunkra méltán büszkék lehetünk. Két eladott labdával és két góllal indult a második etap, de a mi nevünk mellett csak negatív történések voltak említhetőek, ezzel pedig gyorsan 22-16-ra lépett el a Debrecen.

Vágó Attila nem tétlenkedett sokat, öt percet sem várt, hogy időt kérjen, ugyanis hétre nőtt a hátrányunk. A 39. percben sikerült lefaragnunk kettőt a lemaradásunkból, ám nem sokkal ezután az eddigi legnagyobb differencia is kialakult, 28-20-ra vezettek a vendégek. Az összecsapás tempója csökkent az első játékrészhez képest, ám  aminek pedig mi jobban örültünk, hogy a különbség is, negyedórával a vége előtt újra öt volt közte.

Farkas Johanna harmadik büntetőnket értékesítve négy gólra zárkóztatta csapatunkat, de újra leszakított minket ellenfelünk és a meccs utolsó öt percébe 33-26-os állásról kezdhettünk bele. Az adok-kapokból a Debrecen jött ki jobban, két góllal növelni tudta az előnyét, 36-27-re elveszítettük a meccset.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 20. forduló

2024. április 27. 15:30, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 350 néző.

MTK Budapest‒DVSC SCHAEFFLER 27-36 (16-20)

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki, Dakos 5, Weisheitel, Mészáros-Mihálffy 1, Farkas 8 (3), Fekete 1. Csere: Szőke (kapus), Kekezovity 3, Ferenczy 3, Papp 2, Poczetnyik 4, Pelczéder.

Vezetőedző: Vágó Attila

DVSC SCHAEFFLER: Bartulovic ‒ Grosch 6, Planéta 1, Szabó 2, Füzi-Tóvizi 2, Kácsor 2, Petrus 9. Csere: Gabriel (kapus), Vámos P. 6, Csernyánszki 6, Jovovity 1, Haggerty 1, Hornyák, Vámos M., Kiss.

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Hétméteresek: 4/3, illetve 1/1.

Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc.

Vágó Attila: ‒ Jól kezdtünk, de ami a legnagyobb probléma volt ezen a mérkőzésen, hogy nem mindenki hitte el, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni, bravúrt elérni. Amíg ezen a mentális problémán nem tudunk változtatni, nem is fog sikerülni olyan szintű csapatokat legyőzni, mint a Debrecen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!