Karate
Hárspataki Gábor

Kézilabda: tizennégy gólos győzelem a második edzőmeccsen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.07.26 Frissítve: 2022.07.27 Kézilabda

Az első félidőben kialakított nagyarányú előnyt, a második játékrészben egy találattal növelni is tudtuk.

Csúszással kezdődött meg a Vasas edzőcsarnokában edzőmérkőzésünk a Hungast Szombathelyi KKA ellen. Pődör Zoltán tanítványai az autópályán történ baleset miatt késve érkeztek meg, így fél órával később rajtolhatott el a találkozó. Ezúttal három játékosunkat is nélkülöznünk kellett, Pál Tamara és Dakos Noémi is sérüléssel küzd, míg Szabó Laura ugyan már a többiekkel edz, de még nincs bevethető állapotban.

Az első tíz percben a vendégek csak egyetlen egy alkalommal találtak be Győri Babara kapujába, míg mieink ekkor már hat gólnál jártak. Szabó Kitti a találkozó 12. percében ‒ hétméteresnél ‒ kipókhálózta Balog Judit kapuját, ezzel 8-2 volt az állás javunkra. A 17. percben a szombathelyiek mestere időt kért, ekkor hatgólos előnyben volt csapatunk. Az időkérés hasznosnak bizonyult, hiszen kettőt ledolgoztak a hátrányukból a vendégek. A félidő folyamán ennél közelebb nem tudtak kerülni ellenfeleink, sőt a játékrész vége előtt két és fél perccel tizeneggyel vezettünk. Harminc perc játék után 22-9-es állásról várhattuk a folytatást.

A mi oldalunkon egyetlen kivétellel ‒ Suba Sára ‒ mindenki pályára lépett az első félidőben, a második etapban pedig minden játékos lehetőséget kapott, hiszen már Saci állt a védelmünk mögött a kezdősípszó elhangzásakor, aki két büntetőt is hárított a játékrész első tíz percében. Pődör Rebekáék mindent elkövettek, hogy csökkentsék a hátrányukat, ennek ellenére a 46. percben továbbra is tartottuk a tizenhárom gólos különbséget. Az utolsó tíz percre fordulva növeltük is a meglévő előnyt, átrohantunk ellenfelünkön. A találkozó végén egy góllal gyarapítottuk a félidei különbséget, 38-24-es győzelemmel zártunk.

Felkészülési mérkőzés

MTK Budapest‒Hungast Szombathelyi KKA 38-24 (22-9)

Budapest, Vasas edzőcsarnok

Játékvezetők: Bujdosó M., Horváth V. 

Az MTK Budapest gólszerzői: Pelczéder 3, Sallai 4, Koronczai 5, Román 4, Mészáros-Mihálffy 4, Szabó K. 5, Kekezovity 3, Juhász 2, Grosch 5, Szücs 1, Rnic 2.

Vida Gergő: ‒ A védekezésünk az egész mérkőzésen jól működött, ebből pedig gyors és könnyű gólokat tudtunk szerezni. Ezen kívül kiemelném a lányok kiváló hozzáállását a találkozón.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!