Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: tizenkét góllal kaptunk ki a listavezetőtől (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.30 Frissítve: 2022.03.30 Kézilabda

Az első félidei ‒ kilencgólos ‒ hátrányunk után a második játékrészben csupán három góllal múltak fölül minket a győriek.

Az elmúlt két mérkőzés után ismét teljes állománnyal léphettünk pályára, hiszen kisebb sérüléséből visszatért Bujdosó-Gerháth Fanni, ám ugyanez nem volt elmondható a vendégegyüttesről, ugyanis több meghatározó klasszikus ‒ Stine Bredal Oftedal, Crina Elena Pintea, Amandine Leynaud, Faluvégi Dorottya ‒ sem érkezett meg a Sterbinszky Amália Sportcsarnokba. A szerda délutáni időpont ellenére a lelátó vendégoldala sok győri szimpatizánssal telt meg, akik dobokkal, kürtökkel, énekszóval, rigmusokkal bíztatták kedvenceiket.

Az előző fordulóban történt botlást követően a többszörös Bajnokok Ligája győztes győriek ellen nagyon taktikusan kezdtük a találkozót, igyekeztek lányaink hosszú támadásokat vezetni, és minél jobb helyzeteket kialakítani a gólszerzéshez. Védekezésben is minél több megállító ütközéssel kézilabdáztunk, hogy ne tudjon könnyű gólokat lőni ellenfelünk. Ennek köszönhetően a 10. percbe érve csupán 6-5-ös vendégvezetést jegyezhettünk.

A kimaradt ziccereinket a Győri Audi ETO KC kézilabdázói kegyetlenül büntették, és Nze-Minko vezérletével szélsebesen hozták ránk a labdát, melynek sajnos meg is lett az eredménye, hiszen 11-5-ös előnyt dolgoztak ki. Vida Gergő ekkor hívta magához tanítványait. A rövid pihenő után Pál Tamara megszerezte harmadik hétméteresgólját, míg Dakos Noémi jó védekezésnek köszönhetően kétszer volt eredményes a győriek – kiállítás miatt – üresen hagyott kapujára. 11-8-nál a zöld-fehérek trénere kérte ki első idejét.

A helyzetkialakítással nem volt problémánk, annál inkább annak gólra váltásával, ugyanis az ellenfél hálóőre, Laura Glauser tizennégy lövésből nyolc védésnél járt a 21. percben, azaz ötvenhét százalékos hatékonyággal hárította a kapura tartó próbálkozásokat. A 28. percben a mérkőzés hátralévő részére véglegesen elveszítettük Marincsák Nikolettet, aki a játékvezetők ítélete szerint olyannyira szabálytalanul próbálta feltartóztatni Veronica Kristiansen lerohanását, hogy azonnali piros lappal büntették kézilabdázónkat. A játékrész utolsó harminc percének végére a győriek már tízzel vezettek, ám Pál Tamara három másodperccel a félidei szünet előtt született góljával 21-12-es hátrányban voltunk.

A térfélcserét követően mindkét csapat kapusposztján változás történt, hiszen hazai oldalon Győri Barbarát Hlogyik Petra, míg vendég részről Laura Glausert Silje Solberg váltotta. Dakos Noémi másodjára ért el belemenést a győriek labdakiadása után Nze-Minkóval szemben, és a második etapban az első gólunkat is csapatkapitányunk szerezte. Kekezovity Anna zsinórban kétszer is betalált, mellyel 16-27-re módosította az állást. A 12. percben már tizenkét gól volt a vendégek javára, ekkor kért másodjára időt Vida Gergő a találkozón.

Hlogyik Petra három százszázalékos helyzetet is hárítani tudott egymás után, ezzel huszonnyolc gólt ért el ellenfelünk negyvenöt perc játékot követően. Ám a másik oldalon Silje Solberg is beszállt a kapusok versenyébe, ő is több védéssel büszkélkedhetett a pályára lépése óta. Az utolsó tíz percbe érkezve ismerős játékos tűnt fel a pályán a győriek oldalán, hiszen az idén még kék-fehéreknél kölcsönjátékosként szereplő Kürthi Laurát fogta hadra Ambros mester.

Ugyan a félidei kilencgólos különbséget növelte a vendéggárda, de nem túl jelentősen, hiszen a 24. minutumban 31-20-as fórban voltak. A második etapban sikerült tartanunk magunkat, így a félidei kilencgólos hátrányt követően a második játékrészben csak három góllal dobtunk kevesebbet, mint ellenfelünk, ezzel pedig 22-34-es eredményt értünk el.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 24. forduló

2022. március 30. 16:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 400 néző.

MTK Budapest‒Győri Audi ETO KC 22-34 (12-21)

Játékvezetők: Asztalos B., Szalay Z.

MTK Budapest: Győri ‒ Bánfai, Kekezovity 2, Mazák-Németh, Szabó 1, Marincsák 1, Sallai. Csere: Hlogyik (kapus), Pál 7 (3), Dakos 4, Koronczai 3, Juhász, Pelczéder 1, Román 3.

Vezetőedző: Vida Gergő

Győri Audi ETO KC: Glauser ‒ Lukács 3, Ryu 2, Nze-Minko 5 (1), Dale 4, Kristiansen 5 (1), Schatzl 4. Csere: Solberg (kapus), Hansen 4 (2), Blohm 4 (2), Háfra 3, Kürthi, Ogonovszky.

Vezetőedző: Ambros Martin

Hétméteresek: 3/3, illetve 8/8.

Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc.  

Vida Gergő: ‒ Gratulálok a Győrnek a győzelemhez. A mérkőzés előtt részcélokat tűztünk ki, hiszen nem feltartott kezekkel érkeztünk. Az első félidő közepéig jól tartottuk magunkat, ám Ambros Martin időkérését követően tempót váltottak a vendégek, és nagyobb különbséget alakítottak ki. Helyenként jól védekeztünk, illetve a kapusteljesítményünk jó volt. A tervünk az volt, hogy lassítsuk a játékot, ami sikerült is. Bízom benne, hogy a ma mutatott hozzáállás vasárnapra is megmarad. Sok sikert kívánok a Győrnek a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!