Karate
Sterck Laura

Kézilabda: U19-es csapatunk tizenegy góllal legyőzte az Orosházát

Publikálva: 2024.05.13 Frissítve: 2024.05.13 Kézilabda

Az U17-es együttesünk pedig a listavezető NEKA ellen szenvedett vereséget.

A bajnokság végéhez közeledve serdülőink utolsó előtti hazai mérkőzésüket játszották, amelyen nem kifejezetten könnyű ellenfél várt rájuk, hiszen a listavezető NEKA érkezett hozzájuk. A találkozót az elejétől kezdve a kezében tartotta a vendégcsapat, ám a mieinknek is voltak szép megmozdulásai, különösen a belső poszton szereplők lőtték a góljainkat. Túlságosan megnehezíteni nem tudtuk a bajnokesélyes dolgát, de hasznos összecsapáson van túl U17-es csapatunk, mely a Csepel DSE ellen zárja a szezont, szerdán.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 24. forduló

MTK Budapest‒NEKA 19-42 (8-20)

Báthori Gábor: ‒ Megtiszteltetés az ország egyik legjobb csapat ellen pályára lépni, és megtapasztalni testközelből a topjátékosokat. Nem kezdtünk rosszul, de az első tizenöt perc után már kirajzolódtak az erőviszonyok. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, és láttam szép megmozdulásokat a lányoktól. A belső posztokon gólerősek is voltunk, és védekezésben is sikerült néhány labdát szereznünk. Készülünk a bajnokság utolsó mérkőzésére a Csepel ellen. 

Ifistáink is hazai pályán játszottak, ám ők az Orosháza csapatával harcolhattak meg a két pontért. A tabellán mögöttünk álló csapat ellen remek kezdést produkáltunk, nyolc perc után 6-1-re vezettünk. Kiváló teljesítményt nyújtottunk védekezésben és támadásban is, a kapuban pedig Vas Bereniké pazar védésekkel segítette az alakulatot. A félidőben már 21-13-ra vezettünk, ez a különbség pedig a második játékrészben tovább nőtt, a 44. percben meglett a közte tíz is. Örömjáték volt a javából, amit a mieink bemutattak a pályán, melynek 35-23-as győzelem lett a vége.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 24. forduló

MTK Budapest‒Zengő Alföld Orosházi KA 35-23 (21-13)

Kekezovity Marinko: ‒ Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! A motiváció és a harciasság magas szinten volt a mérkőzésen. Annak külön örülök, hogy az öltözőben megbeszélt feladatok nagy részét sikerült megvalósítani a pályán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!