Atlétika
Moravcsik Angéla

Kézilabda: számok tükrében a három forduló

Publikálva: 2022.10.03 Frissítve: 2022.10.03 Kézilabda

A lejátszott mérkőzéseket elemezgettük a bajnoki szünetben.

A K&H Ligában három körön van túl kézilabdacsapatunk, és a negyedik ‒ egyben az első hazai párharcig ‒ még tizenkét napot kell várnunk. Mind a három eddigi mérkőzésünket ‒ a Kisvárda, a Debrecen és a Dunaújváros ellen ‒ idegenben játszottunk, így a 2022/23-as évadból jelentős kilométereket pipálhattunk ki. A mieink összesen ezerkétszáz kilométert utaztak az idényben, így a szezon távolságainak jelentős részét már most megtettük.

Eddig sajnos egyetlen győzelmet sem arattunk, így nulla ponttal állunk a tabellán. A három találkozón hetvenöt gólt lőttünk összesen, míg nyolcvannyolcszor találtak be ellenfeleink a kapunkba. A száznyolcvan percből, amit játékosaink a pályán töltöttek, húsz percet voltunk kétperces kiállítással büntetve. Tíz alkalmunk volt hétméterest elvégezni, amit Pál Tamara szinte hibátlanul értékesített is, ugyanis egyetlen egyszer maradt ki büntető.

Hetvenöt lőtt gólunkat százhuszonnégy kísérletből értük el, ami hatvanszázalékos lövő teljesítményt jelent. A góllövésből tizenhárom játékosunk vette ki a részét, a legtöbb találatunkat Pál Tamara szerezte, őt Kekezovity Anna és Simon Petra követi. A mi kapusaink százhuszonöt lövéssel néztek farkasszemet, amiből harminchatot tudtak hárítani. A három meccs alatt harminchét technikai hibát követtek el a kézilabdázóink. A legtöbb játékpercet jobbszélsőnk, Grosch Vivien töltötte a játéktéren, ugyanis Vivi a száznyolcvan percből több mint száznegyvenet volt pályán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!