Atlétika
Kovács Vivien

Kézilabda: Szabó Laura bekerült a válogatott keretbe

Publikálva: 2021.11.10 Frissítve: 2021.11.10 Kézilabda

Huszonegy játékos kezdi meg a felkészülést a spanyolországi világbajnokságra.

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 21 fős keretét a decemberi, spanyolországi világbajnokságot megelőző felkészülési időszakra.

A szakvezető szerdán a magyar szövetség honlapján elmondta, hogy a 21 játékos közül 18-an utaznak majd a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésekre és a világbajnokságra.
Az eddigi két összetartás alapján a listán szereplő játékosokban gondolkozunk, Albek Annával pedig hosszú távon szeretnénk számolni, így a jobbátlövők között negyedikként ő is szerepel a névsorban – tette hozzá.
A keret november 22-én találkozik legközelebb, majd 26-án és 28-án Párizsban az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszik felkészülési mérkőzéseket.
Az idei lesz a 25. női világbajnokság – és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott –, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont. Az olimpiai hetedik helyezett magyarok 2-án Szlovákiával, 4-én Csehországgal, 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában. Mindhárom meccs 20.30-kor kezdődik.
Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy darab hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

    A magyar női válogatott 21 fős kerete:
    kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Bietigheim, német)
    jobbszélsők:
Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr), Töpfner Alexandra (Alba Fehérvár)
    jobbátlövők:
Albek Anna (Metzingen, német), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen), Tomori Zsuzsanna (Vipers Kristiansand, norvég)
    irányítók:
Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)
    beállók:
Bordás Réka (Debrecen), Szabó Laura (MTK Budapest), Tóvizi Petra (Debrecen)
    balátlövők:
Háfra Noémi (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)
    balszélsők:
Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!