Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: Szabó Laura a szűkített keretben

Publikálva: 2021.11.25 Frissítve: 2021.11.25 Kézilabda

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir kihirdette a utazó keretet a világbajnokságra.

Fodor Csenge, Kiss Nikolett és Töpfner Alexandra nem tagja a magyar női kézilabda-válogatott keretének, amely a jövő szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra utazik.

A magyar szövetség honlapján csütörtök reggel tették közzé Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány névsorát, amelyben szerepel Szöllősi-Zácsik Szandra is, ám ő sérülés miatt pénteken és vasárnap kihagyja az olimpiai címvédő Franciaország elleni edzőmérkőzéseket, és csak a jövő hét elején csatlakozik a csapathoz.

A héten Budapesten készülő keretből Fodor, Töpfner és Kiss Nikolett maradt ki. A világbajnokságon mérkőzésenként 16 játékos nevezhető, a torna során öt cserelehetőségük van a csapatoknak, az új játékosokat az október elején leadott 35 fős bő keret tagjai közül lehet kiválasztani.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a vb csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában.

Az idei lesz a 25. női világbajnokság - és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott -, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett már 32 csapat vesz részt. A tornának december 1. és 19. között Granollers, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

A magyar válogatott világbajnoki kerete:
    kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
    jobbszélsők:
Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
    jobbátlövők:
Albek Anna (Metzingen, német), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen)
    irányítók:
Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)
    beállók:
Bordás Réka (Debrecen), Szabó Laura (MTK Budapest), Tóvizi Petra (Debrecen)
    balátlövők:
Háfra Noémi (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)
    balszélsők:
Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!