Kézilabda
Szőke Szonja

Kézilabda: sokat kellett rá várni, de a Kozármisleny KA legyőzésével megvan az első hazai siker (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.01.27 Frissítve: 2024.01.30 Kézilabda

A félidei hatgólos előnyt megnöveltük a második játékrészben, így tizenegy góllal nyertük a találkozót.

Az őszi idény utolsó állomásán – január végén – a Kozármisleny KA elleni mérkőzés várt a mieinkre, ám mielőtt a bajnokság felét jelentő találkozó elkezdődött, örömteli pillanatoknak lehettünk szemtanúi. Szurkolóink megszavazták a 2023-as év legjobb kék-fehér kézilabdázóját, ezt a címet pedig csapatkapitányunk, Dakos Noémi érdemelte ki. Nonó a díjat Rutka Péter szakosztályvezetőtől vehette át, hazai közönség előtt.

A tabella utolsó helyén álló ellenfelünk támadásai rendkívül nagy koncentrációt igényeltek védelmünktől, hiszen hosszú lefolyású akciókkal operáltak a kozármislenyiek. Kék-fehér lányaik pedig elsősorban lerohanásból lőtték a góljaik jelentős részét. Tíz perc játék után 5-4 volt az állás javunkra, és további bő két perc kellett ahhoz, hogy négyre növeljük az előnyünket. Pelczéder Orsolya látványos és rendkívül technikás találatával pedig 9-4-re módosult az állás.

A folytatásban nem tudtunk nagyobb előnyt kidolgozni, sőt háromra is vissza tudtak jönni a vendégek. A félidő utolsó öt percére kanyarodva visszaállt ötgólos fórunk. Egy perccel a szünet előtt Mészáros-Mihálffy Adrienn góljával az eddigi legnagyobb különbség is meglett, hat találattal vezettünk, ami meg is maradt a hátralévő időre.

A második játékrész kezdetén úgy tűnt, mintha a mieink bent maradtak volna az öltözőben, hiszen két kozármislenyi találattal indult a játékrész. Szerencsére hamar magunkhoz tértünk, és a 37. percben már héttel mentünk. A 44. percben a tízgólos vezetésért támadhattunk, ami Koronczai Petra révén meg is valósult.

Nagyon alacsony gólszámon tartottuk a vendégeket, hiszen szűk negyven perc alatt mindössze tizenötször tudtak betalálni ellenfelünk játékosai Győri Barbara kapujába, aki a meccsen 34 lövésből 20-at hárított. Tizenegygólos hátrányban időt kért még a vendégcsapat, de a kérdés igazából már csak az volt, hogy milyen különbségű győzelmet aratunk. Végül 28-17-es sikerrel zártuk a szombat estét.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 13. forduló

2024. január 27. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 150 néző.

MTK Budapest‒Kozármisleny KA 28-17 (16-10)

Játékvezetők: Kiu G., Kiu T.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 3, Dakos 3, Weisheitel 4, Mészáros-Mihálffy 2, Farkas 5 (1), Fekete 2. Csere: Porobic (kapus), Poczetnyik, Pelczéder 5, Kobela, Koronczai 2, Papp 1, Török, Szabó1.

Vezetőedző: Vágó Attila

Kozármisleny KA: Pusztai ‒ Grénus, Bánfai 2, Halász, Hadnagy, Brettner 2, Imrei N 1. Csere: Szabó L. (kapus), Lengyel, Imrei R. 3, Scheffer 2, Zsemberi, Tobak, Grosics 3 (2), Szatmári 4.

Vezetőedző: Gyulay László

Hétméteresek: 1/1, illetve, 2/2.

Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc.

Vágó Attila: ‒ Bármennyire is hihetetlen, de ez a szezon első győzelme hazai pályán (A Vasast ugyan legyőztük a Fáy utcában, ahol mi voltunk a pályaválasztók, de a Ríz Levente csarnokban valóban ez az első. A szerk.). A Kozármisleny csapata ellen nagyon feszes volt a védekezésünk, amihez kiváló kapusteljesítmény párosult. Bízom benne, hogy az első hazai győzelem lendületet ad nekünk, és elindulunk felfelé a tabellán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!