Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: Simon Petra tizennégy góllal járult hozzá a tornagyőzelemhez

Publikálva: 2023.03.06 Frissítve: 2023.03.06 Kézilabda

A játékosunkkal felálló női juniorválogatott edzőtáborozásának lezárásaként három felkészülési meccset is játszott.

Az előző héten a női mezőnyben a válogatottak felkészülésén volt a hangsúly, a felnőttek mellett a junior és az ifjúsági nemzeti együttes is közösen készülhetett. Simon Petra a juniorválogatott tagjaként Siófokon edzett a Szilágyi Zoltán vezette gárdával.

Az összetartás zárásaként március 2-4. között –a négy nemzet torna keretein belül – gyakorolhatott az alakulat, Romániával, Spanyolországgal és Németországgal mérkőztek meg. Petra mind a három meccsen pályára lépett, és összesen tizennégy találattal járult hozzá a három sikerhez, mellyel tornagyőztesként zárta a csapat a felkészülést. Kézilabdázónk a válogatott hétről beszélt részletesen. 

‒ A juniorválogatottal a nyáron, Romániában rendezendő U19-es Európa-bajnokságra készülünk, és próbálunk minden egyes alkalmat, ‒ amit tudunk ‒ kihasználni, hogy minél jobban összeszokjunk. Siófokon edzőtáboroztunk, és a hét zárásaként a négy nemzet tornán is részt vettünk, ahonnan büszkén mehettünk haza. Az első mérkőzésen a spanyolokkal játszottunk szoros meccset, a második találkozón a német csapattal szemben már fölényesen győzedelmeskedtünk. Szombaton, a zárónapon pedig a legnagyobb arányú győzelmet harcoltuk ki, így a tornát – pntveszteség nélkül – az első helyen zártuk.  A teljesítményünk mérkőzésről mérkőzésre egyre kiegyensúlyozottabbá vált. Ezeken a meccseken mindig megtiszteltetés szerepelni, és örömet okoz az, hogy én is egyike lehetek a korosztályom legjobb játékosainak. Mindig szeretek a válogatott összetartásokra menni, hiszen a hangulat és az edzésmunka is egyaránt szuper, valamint ilyenkor lehetőségem nyílik olyanokkal együtt játszani, akik ugyan más klubban szerepelnek, de nagyon a szívemhez nőttek.

A női junior felkészülési torna eredményei:

Magyarország‒Románia 45-23

Magyarország‒Németország 28-22

Magyarország‒Spanyolország 31-30

Fotó: MKSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!