Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: Simon Petra Spanyolországban járt a juniorválogatottal

Publikálva: 2023.04.11 Frissítve: 2023.04.11 Kézilabda

Irányítónk az elmúlt hét eseményeiről mesélt.

Míg a legtöbb játékosunknak Húsvét alatt volt ideje pihenni, és a családdal tölteni pár napot, addig a nemzeti válogatottban érdekeltek számára folytatódott a munka. Pál Tamara, illetve gyúrónk, Sándor Dániel a felnőttekkel készült, míg Simon Petra a juniorokkal edzőtáborozott.

A juniorválogatott Szilágyi Zoltán szövetségi edző irányításával április 2-9. között Győrben edzőtáborozott, majd a felkészülés részeként Spanyolországba utazott, ahol a házigazdák ellen kétszer is megmérkőzött. A nemzeti alakulat a Romániában, július 6-16. között megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készül. A mieink a kontinensviadal C-csoportjában kaptak helyet, ahol Norvégia, Franciaország, illetve Szerbia lesz az ellenfelük.

Simi megosztotta velünk az elmúlt hét élményeit, illetve amit a válogatottnál tapasztalt.

‒ A mostani válogatott összetartás első felét Győrben töltöttük, ahol több edzésre is sor került. Ezek után utaztunk Spanyolország északi részére, Santanderbe, ahol négy napot töltöttünk. Megtapasztalhattuk az ottani kultúrát, és a tengerparti hotelből gyönyörű kilátás fogadott minket. Az ott eltöltött idő alatt két edzőmérkőzést játszottunk a spanyol juniorválogatottal. Az első mérkőzésen nagy arányú, tizenegy gólos győzelmet arattunk. A másik meccsen pedig szoros végjátékban háromgólos spanyol előnyt tudunk ledolgozni. Végül a meccs döntetlennel zárult. Összességében nagyon jól sikerült ez az összetartás is, a hangulat, az ételek és a helyek is fantasztikusak voltak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!