Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: sima győzelemmel jutottunk tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójába (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.11.10 Frissítve: 2022.11.10 Kézilabda

48-20-as sikert értünk el az Oxxo Energy Orosházi NKC ellen.

A harmadik fordulóban csatlakoztunk be a Magyar Kupa sorozatba, ahol a másodosztályú Oxxo Energy Orosházi NKC csapatával találkoztunk. A két fél nemcsak a hivatalos játéknapnál korábbi időpontról, de a helyszínről is megegyezett. A szabályok értelmében a mieinknek kellett volna vendégeskedni, ám az orosháziak magukra vállalták az utazást, így hazai környezetben fogadhattuk őket.

Az összecsapás előtt ellenfelünk beharangozójából kiderült, hogy igencsak megfiatalított alakulattal, az U19-ben és az NB II-ben bizonyító játékosokkal látogatnak hozzánk. A mérkőzés első tíz percében könnyedén kerültünk helyzetbe, a próbálkozásokat pedig rendre gólra is váltották a mieink. A 12. percben az orosháziak mestere kért időt, ekkor 11-6-os hazai vezetést jegyezhettünk.

Koronczai Petra védhetetlen felsősarkos bombájával folytatódott a párharc, ám a vendégeket is dicséret illeti, hiszen igyekeztek az osztály- és korkülönbséget eltüntetni, bátran kézilabdáztak. Pelczéder Orsolya labdalopását követően már nyolc góllal vezettünk, Pál Tamara 26. percben lőtt találatával pedig közte tíznek örülhettünk.

A második félidőben először Juhász Eszter találata rezegtette meg az ellenfél hálóját, aki zsinórban háromszor is eredményes tudott lenni. A 40. percben 29-14-es állásnál a vendégek szakvezetése hívta magához a sajátjait.

Tizenötgólos előnyben Simon Petra parádés sprintfutásának tapsolhattak a kilátogatók, aki egy kapufán csattanó próbálkozást mentett meg számunkra. A 48. percben dupla annyi lőtt góllal álltunk, mint ellenfelünk, 34-17-re vezettünk, röpke egy perc alatt pedig húszra növeltük a különbséget. Sima győzelemmel, 48-20-as végeredménnyel ott vagyunk a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Magyar Kupa III. forduló

2022. november 10. csütörtök 17:30, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 120 néző.

Oxxo Energy Orosházi NKC‒MTK Budapest 20-48 (10-21)

Játékvezetők: Őri E. Pozdena E.

Oxxo Energy Orosházi NKC: Szőke ‒ Fehér 1, Prozlik 1, Repák 4, Ács 2, Baráth 6 (1), Balaskó 2. Csere: Kovács (kapus), Forrás 1, Jáhn 1, Mészáros, Bedron 1, Leczkési, Szecskó 1.

Vezetőedző: Nagy Ferenc

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 3, Román 4, Mazák-Németh, Szabó L. 2, Koronczai 7, Pelczéder 4. Csere: Suba (kapus), Pál 6 (3), Dakos 2, Szabó K. 1, Simon 5 (1), Sallai 7, Juhász 7.

Vezetőedző: Kekezovity Marinko

Hétméteresek: 3/2, illetve 5/4.

Kiállítások: 2 perc, illetve 2 perc.

Kekezovity Marinko: ‒ A legfontosabb céljainkat elértük ezen a mérkőzésen, továbbjutottunk a Magyar Kupa negyedik fordulójába, illetve senki sem sérült meg a találkozón.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!